Į Hjustoną po pusmetį užsitęsusios sutarties dramos sugrįžtantis D. Motiejūnas turės pratintis prie naujo trenerio krepšinio filosofijos. Tarpsezoniu komandos vairą į rankas perėmė Mike’as D’Antoni, pakeitęs po praėjusio sezono pasitraukusį J. B. Bickerstaffą.

Visgi „Rockets“ lyderis J. Hardenas įsitikinęs, kad D. Motiejūnas ir M. D’Antoni tarpusavyje greitai ras bendrą kalbą.

„D-Mo? Jis turėtų čia pritapti be didesnių sunkumų. Tai nėra vienpusis žaidėjas. Jis mums padės ir savo perdavimais, universalumu, protinga kamuolio kontrole. Manau, kad adaptacija čia neužtruks. Tokių vyrukų, kaip D. Motiejūnas, komandoje nėra daug“, – kalbėjo J. Hardenas.

Panašiai kalbėjo ir pats M. D‘Antoni, neabejojęs tuo, jog lietuvis greitai adaptuosis kolektyve.

„Jeigu žmogu moka žaisti krepšinį, tai reiškia, jog jis moka. D. Motiejūnas nebejotinai bus svarbi komandos dalis. Mums padės ir jo krepšinio supratimas, ir tai, kaip jis sugeba prisidėti prie kamuolio judėjimo atakų metu. Žinoma, reikės šiek tiek laiko, kol bus atgauta forma, tai šiek tiek užtruks“, – po pastarąją naktį iškovotos sunkios pergalės prieš Bostono „Celtics“ sakė treneris.

M. D‘Antoni praktiškai pakartojo tą patį, ką sakė ir vasaros pabaigoje – dar tuomet, kai situacija dėl D. Motiejūno sutarties nebuvo aiški, treneris kalbėjo, jog mato lietuvį kaip vieną iš svarbesnių kolektyvo žaidėjų.
Jis mums padės ir savo perdavimais, universalumu, protinga kamuolio kontrole. Manau, kad adaptacija čia neužtruks. Tokių vyrukų, kaip D. Motiejūnas, komandoje nėra daug.
Jamesas Hardenas

Kad sutartis tarp D. Motiejūno ir „Rockets“ įsigaliotų, aukštaūgiui dar teks įveikti medicininį patikrinimą. Visgi problemų tai greičiausiai neturėtų sukelti, kadangi prieš keletą dienų D-Mo medikų testus sėkmingai įveikė Bruklino „Nets“ klube, kuriam iš panosės aukštaūgį ir nušvilpė „Rockets“.

Labai pozityviai apie lietuvio sugrįžimą į Hjustoną atsiliepė ir „Rockets“ gynėjas Patrickas Beverley.

„D-Mo – vienas iš geriausiai kamuolį galinčių perduoti aukštaūgių NBA lygoje. Jis mums tikrai turėtų gerokai pagelbėti“, – kalbėjo amerikietis.

Jam pritarė ir tik prieš šį sezoną „Rockets“ papildęs puolėjas Ryanas Andersonas, su kuriuo D. Motiejūnas iki šiol nėra žaidęs kartu.

„Daug apie jį kalbėjomės su komandos draugai. Tai – šaunus vyrukas, turintis pakankamai talento, kad padėtų Hjustono komandai. Mes žygiuojame teisingu keliu, o papildomos jėgos situaciją tik dar labiau pagerins“, – kalbėjo jis.

Kada Hjustono komandoje jau galės žaisti D. Motiejūnas, kol kas nepranešama. Skirtingai nei praėjusį sezoną, 2016-2017 m. pirmenybes „Rockets“ pradėjo sėkmingai – po 21 rungtynių savo sąskaitoje turi 14 pergalių ir 7 pralaimėjimus bei pajėgioje Vakarų konferencijoje užima 4-ąją vietą tarp 15 komandų.

Primename, jog „Rockets“ savininkas Laslie Alexanderis praėjusią naktį pareiškė ilgai nedvejojęs, ar pasiūlyti naują sutartį D-Mo.

„Ne, tai nebuvo sunkus sprendimas. Mes neleidžiame žaidėjams, kurie, manome, kad bus tikrai geri ateityje, pasprukti“, – savo žingsnį pakomentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)