„Raketos“ įtraukė D-Mo į savo komandos sudėtį (tiesa, neaktyvių žaidėjų) ir laukia, kol jis pasirodys Hjustone, praneša vienas neįvardijamas šaltinis.

D. Motiejūno pavardė ekipos sudėtyje atsirado jau trečiadienį vykusiame mače su Los Andželo „Lakers“ (134:95).

Taip pat skelbiama, kad „Rockets“ neplanuoja pakelti savo pateiktos 4-erių metų trukmės sutarties vertės, t. y. D-Mo ir toliau siūlomas 31 mln. JAV dolerių, o net 37-i (31 + 6 mln. premijų), kaip mūsiškis buvo susitaręs su Bruklino „Nets“.

Jei puolėjas iš Lietuvos taip ir neapsireikš Teksase, „Rockets“ gretose jis liks iki kovo 1 dienos. Iki to laiko D-Mo negalės derėtis su kitais NBA klubais.

Negana to, pasak NBA kolektyvinės sutarties eksperto Larry Coono, „Rockets“ ekipa šioje įkaitų dramoje turi ir papildomą kozirį. D. Motiejūnui ir toliau atsisakant atvykti į medicininę apžiūrą Hjustono klubas turi teisę lietuviui skirti disciplinarines finansines nuobaudas, dėl kurių teksasiečiai D-Mo šiame sezone gali nemokėti nė cento, kol šis nepaklus kontrakto sąlygoms.

Taigi panašu, kad mūsų tautiečio ir jo agento B.J. Armstrongo sprendimas spausti generalinį vadybininką Darylą Morey atsisuko prieš juos pačius.

Primename, kad pirmadienį „Rockets“ atmušė prieš porą dienų Bruklino „Nets“ ekipos lietuviui pateiktą 4 metų trukmės ir 37 milijonų JAV dolerių vertės pasiūlymą.

Tam, kad D. Motiejūnui atsirastų vietos komandos sudėtyje, „Raketos“, turėjusios 72 valandas atsakyti į „Nets“ pasiūlymą, skubiai atleido įžaidėją Bobby Browną.

Rudenį ilgai laukusi lietuvio atsakymo Hjustono komanda nusprendė pati atsiimti jam teiktą savo pasiūlymą. Daugelis tikėjosi, kad „Rockets“ ir D-Mo susitars iki lapkričio 23-iosios: ši diena buvo paskutinė, per kurią NBA klubas, sudaręs sutartį su laisvu agentu, dar galėjo jį šiame sezone išmainyti.

Anksčiau „Rockets“ treneris M. D'Antoni viešai žadėjo, kad komandoje mūsiškiui numatytas svarbus vaidmuo – Donatas ant parketo turėtų praleisti po 30 minučių per rungtynes.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas. Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)