Sausio 7-ąją po labai ilgos pertraukos ant NBA arenos parketo sugrįžęs D-Mo „Pelicans“ sirgalius nustebino rezultatyvumu ir ilgu žaidimo laiku. Tąsyk aikštėje lietuvis praleido 20 min., taikliai atakavo krepšį, tačiau vėliau visi jo rodikliai ėmė prastėti.

Per kitas dvejas rungtynes aukštaūgis žaidė atitinkamai 16 ir 18 min., o per paskutines trejas rungtynes – mažiau nei po 10 min. Apskritai, per penkerias rungtynes D-Mo iš viso sukrapštė vos 8 taškus – mažiau nei per debiutinį mačą „Pelicans“ gretose.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį „Pelicans“ laukia namų rungtynės su Bruklino „Nets“ komanda, kurioms artėjant D. Motiejūną kalbino Naujojo Orleano žurnalistai.

Kalbėdamas su žiniasklaida lietuvis išliko pozityvus ir tvirtino, kad po ilgos pauzės jam reikia laiko apsiprasti naujame kolektyve ir pasiekti optimalią sportinę formą.

„Aš – suaugęs žmogus ir suprantu, kad nežaidžiau 6 mėnesius. Treniruojuosi, dirbu ir stengiuosi būti naudingas komandai. Manau, kad kol kas viskas yra pakankamai neblogai. Ieškau savo vaidmens komandoje, savo vietos ir laiko, kad galėčiau būti naudingas kolektyvui. Noriu būti pasiruošęs tada, kai manęs prireiks treneriui. Reikia laiko, tačiau pamažu artėju prie sportinės formos ir manau, kad ateityje viskas judės tik geryn“, – teigė aukštaūgis.

Lietuvis pripažino, kad sunkiausia jam vėl priprasti prie žaibiško NBA rungtynių tempo.

„Žiūrint iš šalies žaidimas atrodo lėtas, tačiau aikštėje viskas vyksta labai dideliu tempu. Aš pats suprantu, kad turiu būti greitesnis ir ties tuo dirbu. Bet supraskite, ilgas laikas be krepšinio turi įtakos ir reikia laiko, kol galutinai „sugrįšiu“, – pažymėjo lietuvis.

Anot jo, „Pelicans“ žaidimo stilius jam nėra naujiena.

„Taip, krepšinis greitas, aplink atliekama daug metimų. Tačiau nieko keisto – Hjustono „Rockets“ mes taip pat turėjome daug metikų. Mano užduotis – sudaryti jiems sąlygas atlikti tuos metimus. O jeigu esu laisvas – metu pats. Tikrai to daryti nesidrovėsiu, – dėstė lietuvis. – Svarbiausia, kad laimėtų komanda, tada visi bus patenkinti.“

Pasak D-Mo, adaptuotis kolektyve jam padeda ir „Pelicans“ asistentai, su kuriais jis dirba individualiai.
Žiūrint iš šalies žaidimas atrodo lėtas, tačiau aikštėje viskas vyksta labai dideliu tempu. Aš pats suprantu, kad turiu būti greitesnis ir ties tuo dirbu. Bet supraskite, ilgas laikas be krepšinio turi įtakos ir reikia laiko, kol galutinai įsivažiuosiu į vėžes.
Donatas Motiejūnas
Paklaustas, kaip jaučiasi vidurio puolėjo pozicijoje, kurioje jį išbando ekipos treneris Alvinas Gentry, D. Motiejūnas šio fakto nesureikšmino.

„Man reikia būti judresniam, tačiau iš esmės nematau skirtumo, kurioje pozicijoje žaisti. Ar sunkiuoju kraštu, ar centre. Kur treneris mane mato, ten ir galiu žaisti“, – aiškino jis.

Šiame sezone D. Motiejūno vidurkiai NBA lygoje kol kas yra kuklūs – vidutiniškai 12 minučių, 3,2 taško ir 2,8 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)