Pranešama, kad D-Mo vilkės 12-u numeriu pažymėtus marškinėlius. Hjustone jis žaidė 20-u numeriu.

„Pelikanai“ (14/22) šiuo metu Vakarų konferencijoje užima 11-ą vietą, bet turi tiek pat pergalių, kiek ir aštuntoje pozicijoje esantys Sakramento „Kings“ (14/19), tad visi šansai prasibrauti į NBA atkrintamąsias varžybas – jų pačių rankose.

Neabejotinas Naujojo Orleano komandos lyderis – puolėjas Anthony Davisas, vidutiniškai renkantis po 28,9 taško ir atkovojantis po 11,8 kamuolio.

Be jo, „Pelicans“ gretose – dar trys daug gaunantys pasireikšti aukštaūgiai: prancūzas Alexis Ajinca ir buvę D-Mo bendraklubiai turkas Omeras Ašikas bei Terrence'as Jonesas.

Tačiau nei A. Ajinca, nei O. Ašikas negarsėja metimais iš vidutinio nuotolio ar tuo labiau dar tolesnių distancijų. T. Jonesas – kiek universalesnis, tačiau tritaškiai jam irgi nekrenta (11/52, 21,2 proc.), o centruoti irgi gali tik iš bėdos.

Nuo vienos NBA superžvaigždės – prie kitos: D. Motiejūnas, anksčiau puikiai talkindavęs Jamesui Hardenui, nuo šiol sudarys tandemą su A. Davisu.

Anthony Davisas, Donatas Motiejūnas ir Jamesas Hardenas

Primename, kad D. Motiejūnas dar nė nepasibaigus sezonui iš Hjustono „Rockets“ klubo sulaukė vienerių metų kvalifikacinio 4,4 mln. JAV dolerių pasiūlymo, bet iki pat spalio 1-osios nesutiko jo priimti, nes vylėsi, kad komanda, kurioje jis prakaitą liejo net ketverius metus, pateiks ilgesnės trukmės sutartį.

To nesulaukęs D-Mo nusprendė sudominti kitus NBA klubus. Tiesa, kadangi lietuvis buvo apribotas laisvasis agentas, galutinis žodis dėl jo ateities vis tiek priklausė „Rockets“ vadovams.

Kai Bruklino „Nets“ pateikė ketverių metų ir 37 mln. JAV dolerių vertės sutartį, kaunietis nė nedvejodamas ją pasirašė ir, susikrovęs lagaminus, jau ruošėsi kelionei į vieną didžiausių Niujorko rajonų.

Bet visas kortas vėl sumaišė „Rockets“, pasiūlę tiek pat, tačiau ir vėl pagudravę – tikroji sutartis siekė 31 mln., nes likusius šešis „Nets“ buvo įtraukusi kaip premijas.

Nors netrukus abiems pusėms pavyko iš naujo susitarti, „Rockets“ galiausiai atsiėmė ketverių metų 35 mln. JAV dolerių sutartį ir paleido mūsiškį – jis tapo neapribotu laisvuoju agentu.

Ir nors nebegalėjo persikelti į „Nets“ (dėl lygos taisyklių su Bruklinu sutarties pasirašyti negalėtų visus metus), tačiau sulaukė susidomėjimo.

213 cm ūgio kaunietis dalyvavo Los Andželo „Lakers“ klubo peržiūroje, į treniruotę mūsiškį kvietė ir Minesotos „Timberwolves“ (ta pati, kuri 2011 metų NBA naujokų biržoje jį pakvietė 20-tą), bet net ir atvykęs į šį miestą joje D-Mo nepasirodė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)