Dėl NBA „Global Games“ projekto į Anglijos sostinę su Denverio „Nuggets“ komanda atvykęs italas buvo vienas įdomiausių pašnekovų susirinkusiems žurnalistams. „CitySport“ sporto centre progos pasišnekučiuoti su 28-erių puolėjui nepraleido ir Krepšinis.lt.

Eurobasket 2017“ turnyro B grupėje italų vėl laukia akistata su Lietuvos rinktine, kuri paskutiniuose dviejuose čempionatuose juos eliminavo ketvirtfinalyje: 2013 metais J. Kazlausko auklėtiniai Liublianoje triumfavo 81:77, o prieš porą metų Lilyje – po pratęsimo 95:85.

„Pirmą kartą manęs komandoje nebuvo, tai aš tik kartą jiems pralaimėjau, – juokėsi italas. – Bet žinote, 2015 metais jie paprasčiausiai buvo geresni, todėl ir laimėjo.“

Nors ir bandė pajuokauti, tačiau nuoskauda didžiausios italų krepšinio žvaigždės kalboje buvo juntama. Ir ne be reikalo. Italai prieš 2015-ųjų Europos čempionatą puoselėjo gigantiškas viltis – juk komandoje žaidė visi keturi NBA žaidėjai: D. Gallinari, Marco Belinelli, Andrea Bargnani ir Luigi Datome. Tiesa, iš šio ketverto šiame sezone jau tik du rungtyniauja kitapus Atlanto.

„Mūsų krepšinio federacijos prezidentas dar prieš pirmenybes viešai didžiavosi, kad surinkome geriausią sudėtį istorijoje. Bet kvaila taip sakyti, kol nieko nelaimi, nes dabar ši komanda tapo didžiausiu nusivylimu šalies krepšinio istorijoje“, – prisiminimais dalijosi Italijos krepšinio tinklaraštininkas Michele De Rosa.

5-6 vietas tarp elitinių Senojo žemyno komandų pasidalinę italai vis tiek atsidūrė arti didžiosios savo svajonės – olimpinių žaidynių. Savo šansus jie dar labiau sustiprino nusprendę atrankos turnyrą surengti Turine ir prie komandos vairo pastatę Europos krepšinio guru Ettorę Messiną.

Tačiau nuo 2004-ųjų, kuomet Italijos rinktinė laimėjo sidabro medalius, besitęsiantį košmarą pernai pratęsė kroatai, lemiamame mūšyje dėl bilieto į Rio de Žaneirą šeimininkus kiek nelauktai paklupdę po pratęsimo – 84:78.

„Tikrai buvo ne pati geriausia diena... Turėjome puikią galimybę žengti į olimpines žaidynes, bet jos nesugebėjome išnaudoti. Bet tikiuosi, kad savo karjeroje dar turėsiu tokią progą“, – vylėsi stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje po 17,1 taško pelnantis D. Gallinari.

Lietuvos rinktinės varžovai Europos krepšinio čempionate

Ir šie „Nuggets“ nario žodžiai atspindi italų akyse vis dar žibančią viltį – superžvaigždžių kvartetas, sparčiai tobulėjantis jaunimas ir iš Greggo Popovichiaus žinių besisemiantis E. Messina dega noru nutraukti net 13 metų besitęsiantį medalių badą. Tiesa, prieš vasarą laukiančias „Eurobasket 2017“ kovas jų lyderis šneka jau atsargiai.

„Iš grupės tikrai turėtume žengti toliau, – neabejojo D. Gallinari, bet kalbėti apie laukiantį revanšą prieš lietuvius nesiryžo. – Laukia tikrai puikios rungtynės. Nors visuomet stengėmės pasiekti viršūnę, tačiau Europoje tai padaryti nėra taip lengva, nes čempionate žaidžia daug puikių komandų – tiek Prancūzija, tiek Ispanija, tiek Serbija ar Graikija ir Lietuva. Visgi mes turime galimybių tapti tikrai pajėgia komanda.“

Italai ir lietuviai, kuriems pirmą kartą vadovaus naujasis treneris Dainius Adomaitis, 2017-ųjų Europos čempionato kovas pradės B grupėje. Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenoje kartu su šiomis dviem rinktinėmis dėl keturių kelialapių į aštuntfinalį dar kovos Vokietija, Gruzija, Ukraina ir Izraelis.

Pirmenybės keturiose šalyse bus surengtos rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis, o lemiamos kovos – atkrintamosios varžybos – persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, talpinančią net 16 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)