J. Valančiūnas NBA lygoje rungtyniauja jau penktą sezoną. Visus šiuos metus aukštaūgis uteniškis praleido toje pačioje komandoje – Toronto „Raptors“, su kuria praėjusį sezoną nužygiavo iki pat Rytų konferencijos finalo.
Aš negaliu pažadėti, kad mes tikrai būsime superfinale, bet, bet aš pažadu, kad darysime viską, kad ten atsidurtume.
Jonas Valančiūnas
Tačiau, anot J. Valančiūno, tai – tik viena gyvenimo dėlionės dalis. Be profesionalaus sporto, egzistuoja ir šeima – kartu su žmona Egle Ačaite-Valančiūniene krepšininkas Toronte augina sūnų Joną, kuriam kovo mėnesį sukaks jau dveji metai. Pasak J. Valančiūno, gimus sūnui jis suprato: vaikystės laikai baigėsi ir laikas pačiam pasirūpinti kitais.

– Mėgavausi žiūrėdamas Toronto komandos žaidimą atkrintamosiose varžybose praėjusiais metais. Kalbant apie šį sezoną, kaip gali „Raptors“ įveikti Klivlando „Cavaliers“ ir patekti į NBA superfinalą?

– Tai nelengvas procesas. Kiekviena komanda kiekvieną akimirką stengiasi žaisti geriausią savo krepšinį, o ir mes turime ne vieną žaidimo aspektą, kurį privalome tobulinti. Tą ir darome kiekvieną dieną, patikėkite. Aš negaliu pažadėti, kad mes tikrai būsime superfinale, bet, bet aš pažadu, kad darysime viską, kad ten atsidurtume. Viskas prasideda nuo smulkių dalykėlių, procesas tęsiasi nuo rungtynių iki rungtynių. Praėjusią savaitę turėjome žaisti su Bostonu ir mes įveikėme Bostoną. Dabar judame tolyn.

– Kuo labiausiai didžiuojatės šiame sezone, ir ką reikėtų tobulinti antroje sezono pusėje?

– Aš labiausiai didžiuojuosi tuo, kad mes laimime. Nekalbu apie individualią statistiką ir apie tai, kaip žaidžiu aš ar kas nors kitas. Tai nėra individualus sportas. Tai – komandinis žaidimas ir svarbiausia – komandos pergalės. Žinoma, visada norisi sužaisti gerai, pelnyti 20 taškų, atkovoti kuo daugiau kamuolių ir padaryti kuo daugiau gerų dalykų aikštelėje, tačiau ne čia esmė. Esmė yra komandoje – pagalboje vienas kitam ir komandos pergalėse. Reikia stumti vieniems kitus į priekį, tada bus ir rezultatas.

Aš jau – nebe vaikas, kuris daro ką nori ir kur nori, nesirūpindamas aplinkiniais. Namuose turiu sūnų ir žmoną – į viską privalau žiūrėti daug atsakingiau.
Jonas Valančiūnas
– Netrukus į rikiuotę išsigydęs traumą turėtų sugrįžti Jaredas Sullingeris (traumą prieš sezoną patyręs naujas „Raptors“ aukštaūgis). Ko tikitės iš šio vaikino?

– Jis gali pataikyti tritaškius, gali išplėsti erdvę aikštelėje, tai bus puiki paspirtis sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Jis žaidžia kietai, yra geras kovotojas dėl kamuolių, turi specifinių judesių po lenta. Džiaugiuosi, kad jis prisijungs prie mūsų.

– Žinau, kad esate „Narcos“ serialo gerbėjas. Ką dar žiūrite pastaruoju metu?

– Šiuo metu žiūriu serialą „Vikingai“. Puikus šou, kuriame nukeliavau jau iki ketvirto sezono. Didelė mano gyvenimo dalis praleidžiama lėktuvuose, keliaujame po įvairius miestus, todėl laiko žiūrėti filmus ir serialus tikrai pakanka.

Love this Woman!!

A photo posted by Jonas Valanciunas (@jvalanciunas) on Nov 17, 2016 at 12:28pm PST

– Jūsų sūnui kovą jau bus dveji metai. Kaip tapimas tėčiu pakeitė patį J. Valančiūną?

– Dabar aš į save žiūriu ir save matau visiškai kitaip, visą savo gyvenimą matau per kitą prizmę. Aš jau – nebe vaikas, kuris daro ką nori ir kur nori, nesirūpindamas aplinkiniais. Namuose turiu sūnų ir žmoną – į viską privalau žiūrėti daug atsakingiau. Tikrai turiu ateities planų ir tikrai negyvenu vien šia minute.

Šį sezoną J. Valančiūnas NBA lygoje per rungtynes vidutiniškai pelno po 12,2 taško, atkovoja po 9,9 atšokusio kamuolio ir blokuoja po 0,7 metimo. „Raptors“ (27/13) ekipa Rytų konferencijoje žengia antra – nuo pirmaujančių „Cavaliers“ krepšininkų „dinozaurai“ su Jonu atsilieka 2 pergalėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)