Ant „Rockets“ klubo kabliuko po praėjusio sezono pakibęs D-Mo daugelio manymu spyriojosi veltui, tačiau atkaklumas davė saldžių vaisių – 213 cm ūgio lietuvis vėl yra laisvas ir su „Pelicans“ marškinėliais jaučiasi ne ką prasčiau nei žuvis vandenyje.

„Pirmadienį su juo kalbėjausi – kadangi ne vienerius metus jį treniravau, išlikome artimi. Esu labai laimingas ir džiaugiuosi, kad jis pagaliau rado savo vietą ir vėl turi galimybę žaisti. O ir komandai jis labai tinkamas žaidėjas – tai tik jo laukiančio puikaus karjeros periodo pradžia“, – mintimis dalijosi Londone viešintis 47-erių metų „Nuggets“ trenerio asistentas.

Nuo 2009 iki 2016 metų „Rockets“ klubo sistemoje besidarbavęs specialistas ne tik stebėjo, bet ir pats prisidėjo prie kauniečio progreso stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Tačiau 2011-aisiais NBA naujokų biržoje 20-to šaukimo sulaukusio ir po metų lygoje debiutavusio D-Mo pirmieji žingsniai nebuvo rožėmis kloti – teko ir suolelį patrinti, ir savanoriškai persikelti į Plėtojimosi lygą.

„Bet kuriam žaidėjui, bandančiam rasti savo vietą NBA, yra sunku – lyga stipri, reikia išsikovoti vietą po saule. Bet į D lygą siuntėme ne tik jį – taip „Rockets“ darė su visais jaunais žaidėjais. Tačiau žinau, kad Donatas – kietas vaikis, psichologiškai tvirtas, sunkiai dirbantis ir nepaliaujamai siekiantis savo tikslo“, – komplimentų buvusiam auklėtiniui negailėjo Ch. Finchas.

2014-2015 metų sezone į Hjustono ekipos lyderių gretas įsiveržęs ir tuometinio trenerio Kevino McHale'o pasitikėjimą užsitarnavęs lietuvis fiksavo iki šiol rekordinius karjeros rodiklius – 12 taškų ir 5,9 atšokusio kamuolio. Nors D-Mo odisėją į NBA elitą sustabdė sunki nugaros trauma, dėl kurios pastaruosius dvejus metus ir kilo nemenkas šurmulys, Ch. Finchas įsitikinęs – lietuvis įrodys, kad tie skaičiai nebuvo atsitiktiniai.
Po nepavykusių mainų jis medicininę patikrą įveikė ne vienoje komandoje ir dabar atrodo esantis geriausioje savo gyvenime sportinėje formoje. Nuoširdžiai kalbant, tai viskas susiklostė tobulai – jam jau reikėjo pakeisti aplinką.
Chrisas Finchas, „Nuggets“ trenerio asistentas

„Jis – vienas geriausių lygos žaidėjų, galinčių taškus rinkti žaisdamas nugara, o tai yra tikras menas. Donatas jau spėjo užsirekomenduoti ir kaip geras metikas, be to, labai daug dalykų daro komandos labui – stato tvirtas užtvaras, puikiai atlieka perdavimus, gali greitai priimti sprendimus, o ir gynyboje yra neįvertintas. Nors jis ir neblokuoja daug metimų, tačiau labai gerai užsiima pozicijas ir solidžiai ginasi pikenrolo metu“, – išskirtines lietuvio savybes, kurios jį besikeičiančiame NBA žaidimo stiliuje paverčia dar naudingesniu, vardijo amerikietis.

Savo universalumą vos už 600 tūkst. JAV dolerių atlyginimą žaidžiantis D. Motiejūnas jau spėjo pademonstruoti – per dvejas rungtynes su „Pelicans“ marškinėliais aukštaūgis per 19 minučių rinko po 7 taškus, 4,5 atkovoto, 1,5 perimto ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Buvęs „Rockets“ trenerių štabo narys taip pat neabejoja ir lietuvio sveikatos būkle, o paklaustas, kodėl Detroito „Pistons“ prieš metus atšaukė mainus, jis tik skėsteli rankomis.

„Po nepavykusių mainų jis medicininę patikrą įveikė ne vienoje komandoje ir dabar atrodo esantis geriausioje savo gyvenime sportinėje formoje. Nuoširdžiai kalbant, tai viskas susiklostė tobulai – jam jau reikėjo pakeisti aplinką. Atsidūręs Naujajame Orleane Donatas turi šansą parodyti visai NBA, kad yra sveikas ir gali žaisti bet kokioje sistemoje.

Galbūt jam „Pelicans“ klube pavyks ilgiau užsibūti, galbūt ras naują komandą, bet esu užtikrintas, kad ateinantys 3-4 metai bus geriausi jo karjeroje“, – pozityviai į D-Mo ateitį žvelgė Ch. Finchas, neabejojęs, kad vasarą lietuvis pasirašys sutartį, kuri atpirks visas per pastaruosius metus patirtas kančias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)