Ir šį kartą rungtynės turės tikslą. Per jas surinkti pinigai bus skirti pačioms mažiausioms krepšininkėms, kurios tik žengia pirmuosius žingsnius krepšinio aikštelėje.

„Džiugu, kad tęsiame tradiciją ir šiuo šventiniu laikotarpiu sužaisime draugiškas rungtynes su garsių vyrų rinktine, – teigia „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Tai puiki pramoga ne tik rungtynių dalyviams, tačiau ir visiems susirinkusiems žiūrovams“.

„Maloni abipusė komandų simpatija virto tradicinėmis kasmetinėmis rungtynėmis – savotiškomis krepšinio Kalėdomis. Mums sezonas be tokių rungtynių jau beveik neįsivaizduojamas. Smagu bus ne tik pabėgioti paskui FIBA Eurolygos komandos merginas, bet ir padovanoti kalėdinę dovaną pačioms mažiausioms Vilniaus krepšininkėms,“ - sako vienas „Kažkur Matyti“ komandos vadovų Gedas Saročka.

Gruodžio 29 dieną „Lietuvos ryto“ krepšinio arenoje akis į akį susigrums geriausias Lietuvos dainininkas Donatas Montvydas ir geriausia Lietuvos krepšininkė Lina Pikčiutė, buvęs krepšininkas ir šokių projekto dalyvis bei aukščiausias vyrų komandos žaidėjas Matas Niparavičius ir žemiausia „Kibirkšties“ žaidėja, snaiperė bei komandos kapitonė Rima Valentienė, TV3 sporto žinių ir laidų vedėjas Mindaugas Rainys bei žodžio kišenėje neieškanti Vita Kuktienė, šokių ir muzikos projektuose „Lietuvos talentai“, „Chorų karai“, „Šok su manimi“ dalyvavęs Petras Daunys ir Europos jaunių čempionato aukso medalio laimėtoja Mantė Kvederavičiūtė, buvęs televizijos laidų vedėjas Giedrius Masalskis ir seserys Greta bei Eglė Šniokaitės, „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius ir latviškų pokštų ekspertė Ieva Krastina, buvęs televizijos laidų vedėjas bei realybės šou dalyvis Henrikas Šimkus ir „beveik“ jo giminaitė puolėja Ieva Šimkutė.

„Kažkur Matyti“ komandos marškinėlius taip pats apsivilks žurnalistas Julius Bliūdžius, NKL varžybų direktorius Gedas Saročka, krepšinio teisėjas Rytis Sabas. Vyrai teigia, kad prie jų komandos specialiai šiam mačui prisijungs ir neįvardintas asmuo, kurio krepšinio aikštelės seniai nematė, bet „laukia, oi kaip laukia“.

Į šį vyrų pareiškimą atsaką spėjo mesti ir „Kibirkštis“. Jei prireiks, jei rungtynės bus atkaklios ir to vertos, įveikti vyrus merginoms padės WNBA rungtyniavusi „Kibirkšties“ ekipos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. „Paskutines rungtynes Eurolygoje sužaidėme labai nesėkmingai, todėl merginoms šis mačas bus puiki galimybė reabilituotis ir savo jėgą įrodyti prieš vyrų ekipą“, – teigė ji.

„Aš nežinau ar jiems dar verta eiti žaisti, – retoriškai klausė „Kibirkšties“ puolėja V. Kuktienė. – Mes pasiekėme dvi pergales ir nematau galimybių vyrams laimėti. Jie pralaimės trečią kartą iš eilės ir vėl bus surūgę“.

„Merginos tikriausiai supranta, kad su jomis žaidėme 50-55 procentų pajėgumu. Šiemet pakelsime spartą iki kokių 70 procentų, prieš rungtynes apie vyrų solidarumą pakalbėsime su teisėjais, manau, pergalei to pakaks,“ - su šypsena apie būsimą mačą kalbėjo Matas Niparavičius.

Po mačo „Kibirkšties“ merginos ir „Kažkur Matyti“ vyrai pakvies aistruolius pabendrauti neformalioje aplinkoje. Krepšinio gerbėjai galės gauti autografų ar kartu nusifotografuoti.

Rungtynės Vilniaus „Kibirkštis“ – „Kažkur Matyti“ vyks sekmadienį, „Lietuvos ryto“ krepšinio arenoje. Įėjimas į rungtynes nemokamas.