Pranešama, kad Ž. Ilgauskas kitą rudenį „Cavaliers“ treniruočių stovykloje dirbs specialiu aukštaūgių treneriu. Jis bus jų treniruočių instruktorius, kuris daugiausiai dėmesio skirs jaunesniems žaidėjams - tokiems, kaip 20-metis Tristanas Thompsonas, patvirtino Klivlando ekipos strategas Byronas Scottas.

T. Thompsonas kol kas negali pasigirti stabiliu metimu iš vidutinio nuotolio, o tai jam trukdo būti universalesniu „centru“ puolime, todėl Ž. Ilgausko, kuris savo laiku buvo vienas geriausių taikliarankių tarp visų lygos aukštaūgių, užduotis bus jam padėti išspręsti šią problemą.

„Z šioje pozicijoje žaidė visą karjerą ir buvo itin pavojingas iš tolimesnių distancijų. Manau, kad jis mums gali praversti ne tik vasarą, bet ir per treniruočių stovyklą, kur padėtų tobulėti aukštiems krepšininkams. Tikiu, kad jis mums bus tikrai naudingas“, - aiškino B. Scottas.

Primename, kad 2011 metais profesionalo karjerą baigęs Ž. Ilgauskas „Cavaliers“ garbę gynė 1997-2010-aisiais, o vėliau vieną sezoną dar atstovavo Majamio „Heat“. Visgi lietuviui taip ir nepavyko tapti čempionu, nors jis du kartus dalyvavo NBA finaluose.

Iš viso stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje mūsiškis sužaidė 843-ejas rungtynes: 724-erias iš jų pradėjo startiniame penkete ir vidutiniškai rinko po 13 taškų bei 7,3 atkovoto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją