Dėl šį savaitgalį Vokietijoje vykstančios „Žvaigždžių dienos“ renginių trumpų atostogų gavęs A. Juškevičius, vos grįžęs į Lietuvą apsilankė Žalgirio TV studijoje. Šį sezoną Brėmerhafeno „Eisbaren“ komandai atstovaujantis gynėjas pasidalijo mintimis apie Vokietijos krepšinio lygį, papasakojo apie kitą Eurolygos F grupės komandą Miuncheno „Bayern“ ir davė patarimų, ką reikėtų daryti žalgiriečiams dvikovoje su „Maccabi“ ekipa.

„Bundeslygos krepšinio lygis yra tikrai aukštesnis už LKL. Vien ką reiškia faktas, kad net 8 vokiečių komandos žaidžia Europos turnyruose. Visos ekipos turi mažiausiai po 6 legionierius, o „Bayern“ sėkmingas žaidimas Eurolygoje įrodo, kad vokiečių krepšinis progresuoja“, - sakė pirmą sezoną legionieriaus duoną kremtantis A. Juškevičius.

Prakalbus apie šios savaitės „Žalgirio“ varžovus – „Maccabi“ krepšininkus – Kauno komandos treneris skautas E. Beržininkaitis Žalgirio TV atkreipė dėmesį į įvairų Tel Avivo ekipos žaidimą puolime.

„Tel Avivo komanda naudoja labai daug skirtingų derinių. Jei ankstesnėse laidose minėjau, kad komandos rungtynėms pasirenka 5-6 derinius, tai „Maccabi“ per mačą jų naudoja dvigubai daugiau. Šalia aukštaūgio Sofoklio Schortsaničio, taip pat išsiskiria antros linijos žaidėjai Joe Inglesas, Ricky Hickmanas ir Devinas Smithas“, - sakė E. Beržininkaitis.

Beje, būdamas 196 cm ūgio D. Smithas TOP-16 etape pirmauja pagal atkovotus kamuolius.

Trečioje Žalgirio TV laidos dalyje jauniausias žalgirietis T. Dimša kalbėjo tiek apie savo pirmus žingsnius pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje, tiek apie šios savaitės Eurolygos rungtynes. T. Dimša atskleidė žaidėją, prieš kurį šį sezoną jam buvo sunkiausiai gintis, bei prognozavo, kurios Eurolygos komandos yra favoritės trečiame TOP-16 ture.