Įtemptas varžybų tvarkaraštis vos nekainavo „Žalgiriui“ pergalės. Kauno komanda įveikė „Kalev\Cramo“, bet prarado kelio traumą patyrusį komandos naujoką Michaelą Bradley.

"Žalgirio" komunikacijos direktorius Paulius Motiejūnas tinklapiui Sportalas.com sakė, kad pasitvirtinus blogiausiam atvejui, tai yra, jeigu sportininkui trūko kelio raiščiai, klubas bus priverstas ieškoti naujo žaidėjo.

Trūkus kryžminiams kelio raiščiams, gydymas ir reabilitacija trunka ne mažiau pusės metų.

Tiksli diagnozė paaiškės tik pirmadienį, po kruopščios medikų apžiūros.

"Žalgiris" tikisi, kad M. Bradley trauma nėra tokia sunki, nes krepšininkui atšaldžius koją, jis jau pats galėjo eiti, tačiau, pasak P. Motiejūno, "traumos momentu vaizdas buvo baisus".

Šiame susitikime nerungtyniavo net trys „Žalgirio“ įprasto startinio penketo krepšininkai. E. Žukauskas, D. Collinsas ir M. Brownas nebuvo registruoti mačui, o Jonas Mačiulis aikštelėje pasirodė tik trečiojo kėlinio viduryje.

Pirmasis šių rungtynių kėlinys priklausė Marko Popovičiui. Gynėjas per pirmąsias 10 minučių surinko 14 taškų ir pataikė 4 tritaškius iš 5. Po jo ir Pauliaus Jankūno tolimų metimų „Žalgiris“ pirmavo 9:0, bet varžovai po minutės pertraukėlės ėmė mažinti skirtumą, kol galiausiai priartėjo iki 19:21.

Pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje debiutavo Šarūnas Vasiliauskas, o jo komandos draugai ir toliau buvo nesulaikomi atakuojant iš toli. Antrajame kėlinyje pataikė Artūras Milaknis, savo penktąjį tritaškį įmetė M. Popovičius, dukart tikslus buvo Dainius Šalenga, o po slovėno Gorano Jurako tritaškio šeimininkai pirmavo 44:30. Tačiau likusias tris antrojo kėlinio minutes Talino krepšininkai laimėjo 12:3 ir vėl pasivijo kauniečius.

Po didžiosios pertraukos „Kalev\Cramo“ ekipa puolė dar aktyviau vytis žalgiriečius. Svečiai porą kartų buvo išlyginę rezultatą (58:58, 60:60), bet penki D. Šalengos taškai ir keturi tikslūs P. Jankūno baudos metimai sugrąžino „Žalgiriui“ 5, o po J. Mačiulio dvitaškio su bauda ir 6 taškų persvarą (70:64).

Tačiau tada kauniečiai pralaimėjo atkarpą 0:9, taip leisdami Talino ekipai pirmą kartą išsiveržti į priekį (73:70). Netrukus „Žalgiris“ pelnė 4 taškus iš eilės ir nuo to laiko beveik kiekvienos atakos metu keitėsi pirmaujanti komanda. M. Bradley dvitaškiu buvo suteikęs savo komandai minimalų pranašumą (83:82), bet gynyboje patyrė traumą ir tik komandos draugų padedamas paliko aikštę. Likus minutei, svečiai pirmavo 90:88, bet G. Jurakas iš po krepšio išlygino rezultatą. Tada „Žalgiris“ apsigynė nuo Traviso Reedo atakos, o pražanga sustabdytas M. Popovičius, likus žaisti 3 sekundes, įmetė pirmąją baudą ir tyčia prametė antrąją – „Žalgirio“ pergalė 91:90.

“Žalgiris”: Marko Popovičius 21, Dainius Šalenga 18, Paulius Jankūnas 13, Michaelas Bradley (9 atk. kam.) ir Goranas Jurakas po 11, Jonas Mačiulis 8 (6 atk. kam.).

“Kalev/Cramo”: Travisas Reedas 26, Kristjanas Kanguras 25 (12 atk. kam.).