Kauno ekipos strategas Rimantas Grigas įvertino ir kitų Sienos klubo legionierių indėlį: „Kartu su Lietuvos žaidėjais rungtynes starto penkete pradeda ir trys amerikiečiai. Jie visi labai gerai papildo vienas kitą, tik italai komandoje atlieka labiau antraeilį vaidmenį“.

„Montepaschi“ – labai gerai sukomplektuota komanda, judriai ir patikimai ginasi, naudoja daug derinių. Jos pajėgumą ir gerą žaidimą iliustruoja rezultatai, o universalusis K. Lavrinovičius tokiai ekipai yra lyg Dievo dovana. Tačiau vardydamas varžovų privalumus R. Grigas nepamiršo pasakyti, kad jiems sustabdyti yra vaistų, reikia tik sugebėti jais pasinaudoti.

K. Lavrinovičiui – iššūkis

„Gal mes ir nesame šio mačo favoritai, tačiau į Sieną vykstame kautis dėl pergalės. Mūsų grupėje nebus lengvų rungtynių, o kiekvienas taškas gali turėti lemiamą reikšmę. Pergalė, iškovota svečiuose, gali būti aukso vertės. Todėl kausimės iš paskutiniųjų, – kalbėjo R. Grigas. Suabejojus dėl susilpnėjusios „Žalgirio“ priekinės linijos jis nukirto: „Kovojant su judriu ir greitu Kšyštofu Lavrinovičiumi Tanoka Beardas nepadėtų“.

Kaip jau skelbta, amerikietis už nederamą elgesį komandos atžvilgiu yra suspenduotas neribotam laikui ir į Sieną neišvyko. Jo ateitis „Žalgiryje“ kol kas yra neaiški. Per dvejas Eurolygos rungtynes T. Beardas nieko ypatinga nenuveikė.

„Montepaschi“ naujokas K. Lavrinovičius, iškart išsikovojęs lyderio poziciją, teigė nelaukiąs lengvos kovos su gilias tradicijas turinčiu „Žalgiriu“: „Jie žino, kaip kovoti ir laimėti. Todėl mūsų laukia sunkus darbas, bet jau esame įrodę, kad galime kautis su bet kokia komanda ir ją nugalėti. Aišku, man dvikova su „Žalgiriu“ bus ypatinga – pažįstu daugelį komandos žaidėjų, rungtynes stebės visa Lietuva. Man tai bus iššūkis“.

Turnyro lentelėje ankšta

Po vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą turintys „Montepaschi“ ir „Žalgiris“ A grupėje kartu su dar keturiomis komandomis dalijasi 2-7 vietomis. „Montepaschi“ praėjusį turą po atkaklios kovos Maskvoje 70:74 nusileido Rusijos superklubui CSKA. Pirmajame ture Sienos krepšininkai 80:52 sutriuškino Liublianos „Union Olimpija“ (Slovėnija).

„Montepaschi“ yra vienvaldė Italijos čempionato lyderė, laimėjusi visas 8 rungtynes. Savaitgalį kauniečių varžovai 100:65 sutriuškino antroje vietoje žengiančią „Angelico Biella“ komandą.

„Montepaschi“ ir „Žalgirio“ dvikova tiesiogiai per TV3 bus transliuojama 21 valandą 25 minutės.