„Pirmas dalykas, kurį pasakiau čia atvykęs, kad „Žalgiris“ negali tiek daug pralaimėti išvykose. Mes tai turime turėti galvoje. Nesvarbu, ar važiuosime pas „Olympiakos“, ar pas „Caja Laboral“ klubus - mes turime važiuoti pergalės. Tik pergalės. Mes turime problemų dėl traumų, atvyko naujas žaidėjas, bet mes į Ispaniją turime vykti pergalės arba padaryti viską, ką galime“, - teigė J. Plaza.

Nors alkūnės skausmais skundžiasi Rimantas Kaukėnas, o iš komandos naujoko Ibrahimo Jaabero realios pagalbos tikimasi tik po kelių savaičių, J. Plaza nesiruošia verkšlenti.

„I. Jaaberas, galima sakyti, su mumis dar tik pusantros dienos. Darjušas (Lavrinovičius) tik vakar (antradienį - DELFI) pradėjo treniruotis po keturių dienų pertraukos. Tačiau aš niekada prieš jus neieškosiu pasiteisinimų. Tai - mano problemos ir jas turėsime išspręsti (...). Mes nesibaiminame. Jei nėra Manto Kalniečio, žaidžia Adas Juškevičius. Jei nėra Tado Klimavičiaus, tai žaidžia Mario Delašas. Mes nebijome, o nauji žaidėjai netrukus dar labiau pagerins mūsų žaidimą“, - teigė J. Plaza.

Strategas prieš antrąją Eurolygos dvikovą taip pat akcentuoja psichologinį žaidėjų nusiteikimą.

„Laukia sunkios rungtynės. Teko ne kartą žaisti varžovų arenoje, didžiulėje arenoje. Tačiau mes nebijome. Mes esame pakankamai pajėgūs varžytis su „Caja Laboral ekipa“, bet mes turime būti sumanūs ir kovoti iki paskutinės sekundės. Jei mes tikėsime savo jėgomis, jei mes būsime pasiruošę psichologiškai – mes galime kovoti ir nustebinti varžovus“, - įsitikinęs ispanas.

„Analizuojame varžovų žaidimą, jų derinius, bandome išmokti gintis. Varžovai – ispaniško stiliaus komanda, kuri kibiai ginasi, greitai pereiną į greitą puolimą. Visi žaidėjai stiprūs individualiai, stiprūs fiziškai. Taip kad tai labai stipri komanda. Aš ne lažybų punktas, todėl sunku pasakyti, kokios laukia varžybos. Tikrai kovosime, kaip ir visada. Važiuojame siekti pergalės“, - sako Adas Juškevičius.

„Žalgiris“ ir „Caja Laboral“ klubas penktadienį rungtyniaus 15,5 tūkst. Žiūrovų talpinančioje Ferbabdo Buesos vardo arenoje. Be to, J. Plaza stos į kovą su savo gimtinės komanda.

Tačiau strategas rungtynių Vitorijoje nesureikšmina.

„Ypatinga sugrįžti namo, bet Barselona yra pakankamai toli nuo Vitorijos. Tiesa, manau, kad varžovai prisimins mane, kai aš įžengsiu į areną. Kuomet aš atvykdavau su Madrido „Real“ klubu, kuris yra didelis Vitorijos ekipos varžovas, arenoje pasigirsdavo kurtinantis švilpimas. Aš žinau, kad Vitorijos arena yra „karšta“, tačiau man tai nerūpi. Galbūt, kažkas išskirtinio būtų, jei atvykčiau į Madridą, Baseloną ir Seviliją, tačiau – ne dabar“, - sako J. Plaza.

„Žalgiris“ C grupės pirmose rungtynėse savo aikštėje 90:62 sutriuškino Zagrebo „Cedevitą“ (Kroatija). Tuo tarpu „Caja Laboral“ komanda Eurolygos starte svečiuose 81:85 nusileido Pirėjaus „Olympiakos“ klubui su Martynu Gecevičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)