49-erių metų P. Laso prie „Real“ vairo stovi nuo 2011-2012 m. krepšinio sezono pradžios ir nuo tada komandai vadovavo jau per 399 oficialias rungtynes. Susitikimas su „Žalgiriu“ treneriui taps jubiliejiniu – 400-uoju.

Per visą „Real“ istoriją daugiau rungtynių už P. Laso komandai yra vadovavę tik du legendiniai klubo treneriai – Pedro Ferrandizas (492 rungtynės, 84,5 proc. pergalių) ir Lolo Sainzas (734 rungtynės, 81,1 proc. pergalių).

P. Laso per savo 399 rungtynes laimėjo 77,7 proc. mačų ir iškovojo 12 skirtingų titulų per 16 žaistų finalų (iš 22 galimų).

„Nėra jokių kalbų – šias rungtynes aš norėčiau užbaigti tik pergalingai. Tačiau visi dabartinės Eurolygos mačai yra sunkūs. Šarūnas Jasikevičius, kuris treniruoja „Žalgirį“, buvo išskirtinis žaidėjas. Aš nežinau, ar jis sugebėjo perduoti savo charakterį komandai, tačiau jo „Žalgiris“ žaidžia fizinį krepšinį, turi energingų ir atletiškų puolėjų“, – rungtynių dieną tvirtino P. Laso.

Trenerio nerimas yra suprantamas – tik prieš pat mačą paaiškės, ar „Real“ ekipai galės padėti vienas svarbiausių žaidėjų Sergio Llullas, kurį kamuoja dešiniojo kelio skausmai. Būtent S. Llullas yra yra rezultatyviausias Madrido komandos žaidėjas, kuris vidutiniškai pelno po pelno 18,9 taško ir atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus.

Pats Š. Jasikevičius prieš rungtynes buvo santūrus.

„Real“ komanda yra viena pagrindinių pretendenčių į Eurolygos titulą. Jos sudėtis puikiai subalansuota, žaidėjai – išskirtinai pajėgūs individualiai. Mes neturime jokios teisės palikti jų laisvų – tik energinga gynyba nuo pirmųjų minučių mums gali padėti lygiai kautis su šio mačo favoritais“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas.

Šiuo metu Eurolygoje „Real“ iškovojo 7 pergales, patyrė 3 pralaimėjimus ir su Stambulo „Fenerbahce“ turnyro lentelėje dalijasi antrą-trečia vietas. „Žalgiris“ yra laimėjęs 4 kartus ir žengia 11-as.

Rungtynės tarp Madrido ir Kauno klubų Ispanijos sostinėje prasidės nuo 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)