„Žalgirio“ strategas Aleksandras Trifunovičius pabrėžia, kad į aikštę jo auklėtiniai privalo žengti maksimaliai susikaupę jau nuo pusfinalio rungtynių su Kėdainių „Kėdainiai-Triobet“ ekipa.

„Visų pirma taurės turnyras yra specifinis – visi galvoja tik apie pirmas rungtynes. Visi koncentruojasi artimiausioms rungtynėms. Mūsų nusiteikimas nuo pat pradžių turi būti pačio aukščiausio lygio. Žaisime savo aikštėje, todėl mūsų motyvacija ir nusiteikimas turi būti didesnis, nei varžovų. Turime būti išalkę trofėjaus ir turime žinoti, kaip jį iškovoti“, - teigė treneris iš Serbijos.

Praėjusią savaitę kauniečiai Kėdainiuose šventė pergalę 74:60, tačiau A. Trifunovičiui pritarė ir „Žalgirio“ aukštaūgis Robertas Javtokas - savo pranašumą žalgiriečiai turės dar kartą įrodyti aikštėje, o ne kalbomis.

„Prieš savaitę teko žaisti su Kėdainių komanda ir ji paliko gero įspūdį. Kad ir išlošėme, bet kova buvo sunki. Tai fiziškai stipri, aukštų žaidėjų turinti ekipa. Bet kokiu atveju manau, kad mes esame geresni, bet aikštelėje tą turime įrodyti. Jeigu į aikštę išeisime šimtu procentų susikaupę – turėsime didesnius šansus. Kėdainiai yra puiki komanda ir ji mums gali pridaryti nemalonumų, jei išeisime nesusikaupę“, - teigė R. Javtokas.

A. Trifunovičius nenorėjo kalbėti apie tai, kad šiemet dėl LKF taurės nesivaržys „Lietuvos rytas“.

„Aš nieko apie tai nežinau ir nenoriu to komentuoti. Girdėjau apie tai, kad „Lietuvos rytas“ nežais, tačiau dabar yra keturios komandos ir mes turime kalbėti apie jas. Teoriškai galima sakyti, kad mums bus lengviau, tačiau lengvų rungtynių tikėtis neverta“, - teigė A. Trifunovičius.

Beje, treneris iš Serbijos vadovaudamas būtent Vilniaus klubui dukart žaidė taurės turnyro finale ir abu kartus nusileido „Žalgiriui“. Dabar serbas įsitikinęs, kad „Žalgiris“ privalo iškovoti pirmą sezono trofėjų.

„Negali būti kitokių tikslų, kaip laimėti taurę. Tačiau jei jūs paklaustumėte bet kurios kitos komandos, jų tikslas būtų toks pats. Mes esame Eurolygos komanda, mes žinome savo vertę, tačiau visą tai sunkiu darbu turėsime įrodyti aikštėje“, - teigė A. Trifunovičius.

Kitame LKF taurės turnyro pusfinalyje jėgas išbandys Prienų „Rūdupis“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją