Dvikovą abi ekipos pradėjo atsargiai – komandos net laisvos neišnaudodavo savo progų ir sužaidus tris minutes aikštelės šeimininkai pirmavo rezultatu 6:2. Tiesa, po truputį kauniečiai įsibėgėjo – Aleksandras Čapinas tiksliai metė iš toli, pelnydamas savo penktąjį tašką, o po Marcuso Browno dvitaškio su varžovo pražanga „Žalgiris“ pirmavo (8:6). Svečiai iš Kauno ir toliau draskė varžovų gynybą ir baudas sumetus Martynui Pociui bei M.Brownui žalgiriečiai turėjo šešių taškų pranašumą (12:6). Liepojos „liūtai“ nesnaudė ir po nedidelio spurto 5:0 priartėjo iki minimumo (11:12), tačiau jau po akimirkos baudas šaltakraujiškai realizavo Adas Juškevičius (14:11), po Šarūno Vasiliausko perdavimo pasižymėjo Mario Delašas, o Artūrui Milakniui taikliai šovus iš toli „Žalgiris“ vėl atgavo turėtą šešių taškų persvarą (19:13). Vienu metu šeimininkai vėl kiek priartėjo (18:21), vis tik ketvirčio pabaigoje sėkmingiau žaidė kauniečiai, po pirmųjų dešimties minučių pirmavę rezultatu 27:20.

Dvejų minučių atokvėpis kauniečių kovingumą tik padidino: T.Klimavičius neklydo iš po krepšio, M.Brownas tiksliai metė iš toli, o po M.Pociaus reido „Žalgirio“ persvara tapo jau dviženklė (34:23). Liepojos krepšininkai ir toliau niekaip nerado kelių žalgiriečių krepšio link, tuo tarpu M.Pocius pridėjo dar penkis taškus, M.Brownas varžovus nubaudė tolimu metimu, o kauniečių persvara išaugo iki 43:27. Susitikimo scenarijus nepasikeitė iki pat didžiosios pertraukos, prieš kurią po keturis taškus pelnė Š.Vasiliauskas ir A.Juškevičius, du į savo sąskaitą įsirašė Siim-Sander Vene, tuo tarpu aidint antrojo kėlinio finalinei sirenai „Žalgiris“ pirmavo užtikrintai – 58:35.

Antrąją dvikovos dalį taip pat aktyviau pradėjo svečiai iš Kauno – po eilinio M.Browno tolimo šūvio komandas skyrė 26 taškai (61:35). Akimirkai šeimininkai kiek atsigavo, tačiau M.Pociaus tritaškis, S.Vene dėjimas bei tikslus metimas iš arti leido „Žalgiriui“ atgauti turėtą pranašumą (70:44). R.Butautas ir toliau negailėjo žaidybinio laiko įprastai kiek mažiau rungtyniaujantiems krepšininkams, tačiau žalgiriečių jaunimas niekuo nenusileido latviams. Po A.Milaknio tritaškio švieslentėje degė skaičiai 75:48, o po dvejų M.Begičiaus dėjimų iš eilės skirtumas buvo triuškinantis (81:51). Prieš paskutines dešimt minučių Baltijos taurės laimėtojai galėjo būti ramūs – 81:53.

Paskutinė rungtynių atkarpa tebuvo formalumas, tačiau ir kauniečių jaunimui Liepojos „liūtai“ rimčiau pasipriešinti nesugebėjo. Ypatingai aktyviai žaidžiant S.Venei, Š.Vasiliauskui, M.Begičiui bei A.Milakniui kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo jau 96:58, o po akimirkos A.Milaknio tritaškis leido kauniečiams peržengti ir šimto taškų ribą (102:58). Per paskutines dvi susitikimo minutes „Žalgiris“ gražiomis atakomis dar labiau pakėlė iš Kauno atvykusių sirgalių nuotaiką, o aidint finalinei sirenai galėjo lengviau atsikvėpti – iškovota pelnyta ir užtikrinta pergalė – 109:68.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 17 (5/7 tritaškių), Siim-Sander Vene 15, Marcusas Brownas 14, Adas Juškevičius 13, Aleksandras Čapinas 12, Šarūnas Vasiliauskas 10, Martynas Pocius 9, Mario Delašas 8.

„Lauvas“: Laimonas Kisielius 20, Olegas Kojenetas 13, Ugis Vilumis 11, Martinas Kravčenko 8.