Protokolinio sprendimo projekte buvo siūloma dar penkeriems metams pratęsti Kauno savivaldybės ir "Žalgirio" bei "Atleto" bendradarbiavimą. Taip pat siūloma administracijai parengti tarybos sprendimo projektą dėl lėšų (iki 6,3 mln. litų) skyrimo šioms krepšinio komandoms.

Jei bendradarbiavimo sutartis su krepšinio komandomis bus pratęsta dar penkeriems metams, o iš miesto biudžeto joms kasmet bus skiriama po 6,3 mln. litų, tai per penkerius metus šių ekipų išlaikymas kauniečiams kainuos 31,5 mln. litų.

Pagal iki šiol galiojusią sutartį tarp "Žalgirio" ir Kauno miesto savivaldybės, kasmet iš miesto biudžeto krepšinio komandai buvo skiriama po 3 mln. litų, o per penkerius metus sumokėta 15 mln. litų.

Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas, realiausias kandidatas į Kauno merus Andrius Kupčinskas įsitikinęs, jog naujoji miesto taryba turės labai atidžiai apsvarstyti lėšų "Žalgiriui" skyrimo klausimą.

A. Kupčinskas neslėpė, jog šių metų miesto biudžete nėra numatyta lėšų "Žalgiriui" paremti, tačiau jas galima numatyti rudenį, tikslinant biudžetą.

Naujajai miesto tarybai teks spręsti, kaip elgtis su naujų Kauno sporto rūmų statyba. "Žalgiris" spaudžia miesto vadovus kuo greičiau juos pastatyti. Mat Eurolygos vadovybė reikalauja iki 2009 metų Eurolygoje dalyvaujančioms komandoms turėti dideles arenas.

Tačiau prancūzų kompanijos "Bouygues Batiment International" įvardyta arenos Nemuno saloje statybos ir eksploatacijos kaina - 525 mln. litų (po 21 mln. litų per metus) menkina viltis, kad arena artimiausiu metu bus pastatyta.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją