„Dzūkija“ žalgiriečiams priešinosi tik vieną kėlinį – po pirmųjų 10-ties minučių rezultatas buvo lygus (21:21).

Visgi tada prasidėjo „Žalgirio“ dominavimas – per tris kėlinius šeimininkai varžovams leido pelnyti vos 22 taškus, kai patys įmetė 57.

„Smagu, kad pirmas LKL sezono namų rungtynes pradėjome užtikrinta pergale, – po mačo sakė G. Krapikas – Pirmame kėlinyje per daug pasyviai žaidėme prieš jų derinį du prieš du. Tą pakoregavome ir vaizdas tapo visiškai kitoks.“

Treneris taip pat paaiškino, kodėl nežaidė komandos naujokas R. Seibutis.

„Renaldas yra stipriai prasiskėlęs lūpą, ji jam susiūta, – teigė strategas. – Saugojau žaidėją, tačiau, jeigu būtų jo prireikę, būčiau panaudojęs ir jį. Bet būtinybės nebuvo, per kelias dienas lūpa sugis ir Renaldas galės tiek dalyvauti treniruotėse, tiek žaisti rungtynėse.“

Savo ruožtu „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas savo komandos žaidimu nesidžiaugė ir antrą rungtynių pusę pavadino „tragiška“.

„Antro kėlinio pabaigoje varžovai spurtavo 7:0, o tai ir buvo pradžia mūsų prasto žaidimo, – kalbėjo slovėnas. – Antroje rungtynių pusėje žaidėme tragiškai, jie tuo pasinaudojo, dėl to ir pralaimėjome tokiu milžinišku skirtumu.“

Žalgiriečiai iš viso pataikė 10 tritaškių iš 17, atkovojo 36 kamuolius ir atliko 21 rezultatyvų perdavimą. Visgi kauniečiai ne taip taikliai metė dvitaškius (18/39) ir baudų metimus (12/22) bei suklydo 16 kartų.

Tuo metu dzūkai pataikė 15 dvitaškių iš 33, 1 tritaškį iš 16 ir 10 baudų iš 17, atkovojo 29 kamuolius, tačiau suklydo net 22 kartus.

Kitose rungtynėse „Žalgiris“ namie priims Klaipėdos „Neptūną“, o „Dzūkija taip pat namie susikaus su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Žalgiris“: Ianas Vougioukas 18, Mantas Kalnietis 11, Brockas Motumas 10, Kasparas Vecvagaras 9.

„Dzūkija“: Adamas Lapeta 8, Giedrius Gustas 7, Martynas Paliukėnas ir Marcusas Monroe po 6 taškus.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)