„Gal ketvirtame kėlinyje neužtenka jėgų? Gal patirties? Gal trūksta dar vienos žvaigždės, kuri pabaigoje galėtų imtis iniciatyvos. Tarkime, trečio numerio, kaip rinktinėje yra (Jonas) Mačiulis, (Linas) Kleiza. Justiną Dentmoną visi jau žino, kartais jį spaudžia net trise. Trūksta ir trupučio sėkmės“, – apmaudžių pralaimėjimų priežasčių ieškojo V. Jurgilas.

Pirmos pergalės Eurolygos TOP-16 etape „Žalgiris“ (0-4) penktadienį sieks išvykoje prieš Turkijos čempionus Stambulo „Galatasaray“ (1-3) krepšininkus. Solidų biudžetą turintis klubas prieš sezoną kėlė aukščiausius tikslus, tačiau dėl traumų neteko net trijų lyderių – Jamonto Gordono, Nate‘o Jawai ir Erwino Dudley.

„Juos pakeitė kiti žaidėjai – Popsas Mensah-Bonsu, Malikas Hairstonas. Tai, kad „Galatasaray“ klubas kol kas laimėjo tik kartą, ne viską pasako. Jie žaidžia tikrai neblogai, galėjo nugalėti ir MadridoReal“ komandą, o prieš „Lokomotiv-Kuban“ ekipą pralaimėjo tik dėl Manto Kalniečio tritaškio paskutinę sekundę“, – pabrėžė kitas Žalgirio TV laidos svečias, „Žalgirio“ treneris skautas Evaldas Beržininkaitis.

Anot jo, svarbiausias „Galatasaray“ klube yra įžaidėjas Carlosas Arroyo, kuris TOP-16 etape smarkiai pagerino savo statistiką (nuo 10,7 tšk. ir 4,1 rez. perdav. iki 17,8 tšk. ir 5,5 rez. perdav.). F grupės kovose pasitempė ir aukštaūgis Zoranas Ercegas (nuo 7,6 iki 17,0 tšk.), mėgstantis atakuoti iš toli.

Pabandyti pristabdyti C. Arroyo, kuris mėgsta imtis iniciatyvos, greičiausiai teks ir jaunajam „Žalgirio“ įžaidėjui Vyteniui Čižauskui. Ypač po to, kai dėl sunkios kelio traumos visam sezonui iškrito Kasparas Vecvagaras, o patyrusį Šarūną Jasikevičių vis dar kankina nugaros skausmai.

„Kiek laiko gauni, tiek jo ir bandai išnaudoti. Pats laiko nepasirinksi, tai nusprendžia treneris. Treniruotėse labai daug ko išmokstu iš J. Dentmono ir Š. Jasikevičiaus. Jie labai skirtingi“, – Žalgirio TV teigė auksinės Jono Valančiūno kartos įžaidėjas.