Po dviejų TOP-16 etapo turų „Maccabi“ tarp aštuonių F grupės ekipų žengia ketvirta.

Izraelio klubas kol kas antrajame etape nepatyrė nė vienos nesėkmės – svečiuose „Maccabi“ 90:84 įveikė Stambulo „Galatasaray“ ekipą bei praėjusią savaitę 85:75 nugalėjo Krasnodaro „Lokomotiv–Kuban“ komandą su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu.

Tuo tarpu F grupės dugne atsidūrusio„Žalgirio“ sąskaita kol kas tuščia – kauniečiai nusileido Miuncheno „Bayern“ (66:84) bei Maskvos CSKA (62:77) krepšininkams.

„Tai komanda, kuri tik dukart pralaimėjo. Šiuo metu jie tikrai demonstruoja įspūdingą žaidimą. Jie, palyginus su reguliariu sezonu, žaidžia nuostabiai. Jų pataikymo procentas labai pagerėjo, pelnytų taškų skaičius nuo 75 padidėjo iki 85. Jie žaidžia atakuojantį krepšinį, daug talentingų, agresyvių, pavojingų žaidėjų, kuriuos mums bus sunku uždengti. Jie gali tiek prasiveržti, tiek pataikyti. Taip kad visi turėsime daug darbo“, - sakė „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

Ketvirtadienį „Maccabi“ ekipai negalės padėti vienas iš lyderių Sofoklis Schortsanitis.

„Aš nežiūriu, kiek varžovai laimėjo iš eilės rungtynių – reikia žiūrėti savo žaidimą ir stengtis laimėti kiekvienas varžybas. Kad nežais Sofoklis yra ir pliusų, ir minusų. Jis puolime duoda daug naudos, tačiau puolime jis yra daug lėtesnis. Aišku, tokių žaidėjų Europoje yra nedaug“, - sako Kšyštofas Lavrinovičius.

S. Štombergas pastebėjo, kad kauniečiai antrame etape demonstruoja silpnesnį žaidimą, nei reguliariame sezone. Tuo tarpu „Maccabi“ - atvirkščiai.

„Kaip „Maccabi“ pagerino savo žaidimą, taip mūsų žaidimas TOP-16 etape yra suprastėjęs. Mes kaip tik neišnaudojame savo galimybių, neišnaudojame puikių padėčių, nepataikome iš po krepšio. Tai negali kartotis ir mes turime grįžti prie savo skaičių, prie savo pataikymo. Jei mes norime laimėti, turime pagerinti savo žaidimą“, - sakė S. Štombergas.

Vis dėlto strategas teigė tikintis, jog „Žalgiris“ pajėgus įveikti Izraelio ekipą.

„Tikiu savo komanda ir matau per treniruotes, ką mes galime padaryti. Tikiuosi ketvirtadienį mes duosime labai stiprią, lygiavertę kovą. Su savų žiūrovų palaikymu mes turime laimėti“, - sakė kauniečių treneris.

„Žalgirio“ ir „Maccabi“ klubų dvikova ketvirtadienį prasidės įprastu laiku – 19.40 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)