Eurolygos šokėjų konkursas yra rengiamas ketvirtą sezoną iš eilės. Šiemet pirmą kartą finalo ketverto varžybose šoks net dvi šokėjų grupės, kurias internetiniame balsavime išrinks Eurolygos aistruoliai.

Šį sezoną Eurolyga šiek tiek pakeitė konkurso tvarką ir 19 kandidačių burtų keliu suskirstė į keturias grupes. Žalgirietės pateko į C grupę kartu Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Tel Avivo „Maccabi“, Kijevo „Budivelnik“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ šokėjomis. Konkurse dalyvaus ne tik Eurolygos, bet ir Europos taurės komandų šokėjos.

Balsuoti už kaunietes galima oficialiame Eurolygos šokėjų konkurso puslapyje http://efestadance.euroleague.net

Konkursas vyks keliais etapais. Pirmajame nuo vasario 10 d. iki vasario 14 d. 13 val. krepšinio gerbėjai iš keturių grupių išrinks po dvi komandas, pateksiančias į atkrintamąsias varžybas. Dalyvauti balsavime teisę turi tik pilnamečiai, kurie gali balsuoti po du kartus už kiekvieną grupę. Antrąjį balsą galima atiduoti praėjus 24 valandoms nuo pirmojo balsavimo.

Į antrąjį etapą patekusios aštuonios komandos susikaus tokia tvarka: A1-B2, A2-B1, C1-D2, C2-D1. Šiose dvikovose nugalėjusios keturios komandos kovo mėnesį susigrums dėl dviejų kelialapių į Eurolygos finalo ketvertą Milane.

Kauno „Žalgirio“ šokėjos atitinkame konkurse triumfavo 2012 m. ir šoko Eurolygos finalo ketverte Stambule. Praėjusį sezoną atrankos turnyro finale kaunietės minimalia persvara nusileido Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ šokėjoms, kurioms su „Žalgirio“ gerbėjų pagalba gali atsirevanšuoti šiais metais.