Po šešių turų “Žalgiris”, laimėjęs 5 rungtynes, A grupės lyderio pozicijas dalijasi su Vitorijos “Tau Ceramica” (Ispanija), o “Climamio”, turinti 3 pergales, yra ketvirta.

Mačas Bolonijos “Paladozza” arenoje šįvakar Lietuvos laiku prasidės 21 val. 45 min.

Varžovai geriau žaidžia namuose

“Žalgirio” krepšininkai į Boloniją vakar išskrido dar be vidurio puolėjo Tanokos Beardo. Pavakare pasiekę viešbutį, žalgiriečiai, kaip įprasta, atsisakė treniruotės ir nuėjo ilsėtis.

“Laimėję penkerias rungtynes, tikimės iškovoti ir šeštąją pergalę. Kaip įveikti namuose galingai žaidžiančią “Climamio” komandą, žinome, tačiau sunku pasakyti, kaip seksis žaidėjams aikštėje vykdyti visus sumanymus”, - sakė “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas.

Italijos čempionai “Climamio” krepšininkai šį sezoną namuose ne tik nepralaimėjo, bet rungtyniavo labai galingai, triuškinę varžovus daugiau kaip 30 taškų skirtumu.

“Žalgiris” ir “Climamio” nuo 2000 metų tarpusavyje žaidė šešis kartus. Keturis kartus laimėjo italų klubas. “Žalgiris” šį klubą paskutinį kartą nugalėjo 2003 metų lapkritį Kaune.

Praėjusį sezoną Bolonijos ekipa kauniečius dukart nugalėjo TOP-16 varžybose, todėl žalgiriečiams revanšo troškimas gali tapti papildomu veiksniu kovojant dėl pergalės.

“Climamio” stilius nepasikeitė

“Mūsų varžovų stilius nepasikeitė, nors juos paliko lyderiai - Matjažas Smodišas, Gianluca Basile, Milošas Vujaničius. Tačiau klubo vadovai juos pakeitė panašaus stiliaus žaidėjais. “Climamio” meta daug tritaškių, tačiau kol kas, galima teigti, komanda dar nežaidžia taip, kaip galėtų. Tačiau kada ji susižais, yra tik laiko klausimas”, - kalbėjo G.Krapikas.

Trenerio teigimu, tritaškiai visada buvo “Climamio” ginklas: “Jie taip žaidė visą laiką ir žais toliau. Mes nepadarysime taip, kad jie visai nemestų iš toli. Mūsų pareiga rungtyniauti taip, kad varžovai neturėtų progų atakuoti laisvi. Turime sudaryti tokias sąlygas, kad jie mestų per rankas arba nutraukus derinį ir kad iš toli dažniau atakuotų ne pagrindiniai snaiperiai. Nereikia pamiršti ir Bolonijos klubo aukštaūgių - Daliboras Bagaričius ir Erazemas Lorbekas yra labai pavojingi kovodami po krepšiu. Jeigu juos pamiršime, užbombarduos mus metimais iš po krepšio. Todėl gindamiesi turėsime būti labai atidūs”.

G.Krapikas atkreipė dėmesį, kad “Žalgiris” ir “Climamio” yra panašūs dviem atžvilgiais - abi komandos daug geriau žaidžia namuose nei išvykose.

“Mums būtina sumažinti tą žaidimo namuose ir svečiuose kokybės skirtumą”, - teigė “Žalgirio” treneris.

Pavojingiausi - snaiperiai

“Climamio” Italijos čempionate laimėjo 8 iš 11 rungtynių ir dar su trimis klubais dalijasi 1-4 vietas. Paskutiniajame ture ši komanda 93:81 nugalėjo vieną svarbiausių savo varžovų - kitą Bolonijos klubą “Caffe Maxim”.

Eurolygoje Italijos čempionai įveikė ne tik AEK ir GHP, bet ir svečiuose Strasbūro SIG (Prancūzija) 78:75. “Climamio” išvykose pralaimėjo “Tau Ceramica” komandai 69:79, Trevizo “Benetton” (Italija) - 84:94 ir Liublianos “Union Olimpija” (Slovėnija) - 80:87.

Garsusis “Climamio” strategas iš Kroatijos Jasminas Repeša rungtynėse pasitiki daugeliu žaidėjų. Nė vienam krepšininkui netenka žaisti vidutiniškai daugiau kaip 26 minutes.

Šį sezoną blykstelėjo jaunasis Italijos krepšinio talentas Marco Belinelli. 19 metų 195 cm ūgio gynėjas Eurolygoje vidutiniškai pelno po 14,8 taško ir pataiko net 62 proc. tritaškių (15/24). Puikiai pritapo į komandą sugrįžęs 24 metų 195 cm ūgio slovėnas Sani Bečirovičius, pelnantis po 11,4 taško.

Puikų taiklumą demonstruoja “Climamio” naujokas Kiwane Garrisas. 31 metų 189 cm ūgio amerikietis pelno po 10,8 taško ir pataiko 60 proc. tolimų metimų (15/25).

“Climamio” dvitaškius meta 55 proc. taiklumu, tritaškius - 42 proc., baudas - 68 proc., atkovoja po 27,5 kamuolio, perima po 11,2 ir padaro po 11,5 klaidos.

“Žalgirio” rodikliai, išskyrus kovą dėl kamuolio ir baudų metimų taiklumą, yra prastesni: dvitaškių taiklumas - 50,6 proc., tritaškių - 33,8, baudų - 71 proc. atkovoja kamuolių 34,7, perima 8,7, suklysta 13,8 karto.