188 cm ūgio 28-erių metų I. Jaaberas Eurolygoje rungtyniauja nuo 2007 metų. Praėjusiame sezone Amerikos ir Bulgarijos pilietybes turintis krepšininkas nežaidė, o 2010-2011 metų sezone atstovavo Milano „Armani Jeans“ ekipai ir Eurolygoje per 10 rungtynių pelnė 108 taškus bei atliko 24 rezultatyvius perdavimus.

Naujasis „Žalgirio“ pirkinys teigė, kad jam artima Joano Plazos žaidimo filosofija, taip pat žadėjo sieksiąs kuo greičiau įgyti geriausią sportinę formą. Be to, I. Jaaberas atskleidė, jog musulmonų tikėjimas jo gyvenime užima itin svarbią vietą.

- Kokie jūsų pirmieji įspūdžiai, atvykus į Kauną?

- Esu čia tik pirmą dieną, bagažo skyriuje pasimetė du mano krepšiai, tačiau tai smulkmena.

- Galbūt spėjote apie Lietuvą sužinoti šiek tiek daugiau?

- Taip, aš domėjausi jūsų šalimi. Esu musulmonas, tad didžiąją laiko dalį praleidau ieškodamas informacijos apie musulmonų centrus jūsų šalyje. Stengsiuosi į juos kuo greičiau integruotis. Tai man labai svarbu.

- Stebėjote savo naujosios komandos startą Eurolygoje?

- Deja, bet tuo metu kaip tik keliavau. Jei atvirai, nežinau šio mačo baigties.

- Ką manote apie komandos draugus?

- Pažįstu kelis žaidėjus. Italijos pirmenybėse teko rungtyniauti su Rimantu Kaukėnu, Kšištofu Lavrinovičiumi. Tai labai patyrę ir talentingi krepšininkai.

- Ką galite pasakyti apie vyriausiąjį trenerį Joana Plaza?

- Daug informacijos apie jį neturiu, bet esu tikras – tai labai patyręs specialistas, vadovaujantis gerai komandai.

- Ispanas garsėja kaip puikus gynybos specialistas. Gajus mitas, kad amerikiečiai ne itin mėgsta šį žaidimo elementą. Koks jūsų požiūris į gynybą?

- Gynyba man visada yra labai svarbi, tai vienas pagrindinių dalykų, norint pasiekti gerų rezultatų. Visiškai sutinku su trenerio filosofija.

- Praėjusiame sezone nerungtyniavote. Kaip vertinate tuos metus?

- Tai buvo labai geri metai. Nežaidžiau krepšinio, tačiau turėjau puikią progą įsigilinti į musulmonų religiją, atlikti tam tikras pareigas, kurios susijusios su šiuo tikėjimu.

- Kokia šiuo metu jūsų sportinė forma?

- Šiuo metu išties daug treniruojuosi, manau, esu pasiruošęs aukšto lygio krepšiniui. Žinau, kad komanda dirba labai sunkiai, esu pasiryžęs kuo greičiau įgauti geriausią sportinę formą.

- Kiek reikia laiko, kad taptum tikru komandos lyderiu?

- Sunku pasakyti, tai priklauso nuo puolimo ir gynybos sistemų, daugelio kitų svarbių aspektų. Tam gali prireikti dienos, savaitės, galbūt mėnesio.