„Žalgirio“ jaunimas mače su kroatais dominavo nuo pat pradžių - po dviejų kėlinukų pirmavę 27 taškų skirtumu, žalgiriečiai neleido iki pat finalinės sirenos suabejoti savo pranašumu.

Rezultatyviausi nugalėtojų gretose žaidė Donatas Motiejūnas (6 atk.kam.) ir Vaidas Čepukaitis (9 atk.kam.) - po 14 taškų, Šarūnas Vasiliauskas - 13 (6 rez.perd.), Adas Juškevičius (8 rez.perd.) ir Žygimantas Janavičius (5 rez.perd.) – po 12.

Primename, kad prieš tai jaunieji kauniečiai 80:69 įveikė "Maccabi" komandos dubleriu ir 77:59 nugalėjo Sopoto "Prokom trefl" bendraamžius.

"Vaikinai gerai nusiteikė ir sužaidė taip, kaip moka. Tikėjausi didesnio varžovų pasipriešinimo, tačiau kaip parodė rungtynių eiga, esame gerokai stipresni. Džiaugiamės pergalėmis, nuotaikos ekipoje tikrai puikios, tačiau darbinės, nes ruošiamės finalui, kur laukia tikrai rimtas priešininkas", sakė "Žalgirio" jaunimo vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas.

"Železniko FMP jaunieji krepšininkai, galima sakyti, kartu užaugo, jie nuo mažens rungtyniauja kartu ir yra labai susižaidę. Tačiau kiek teko juos stebėti – tai nėra neįveikiama komanda. Jei mes iš žaidimo išjungsime du FMP lyderius, puikų tendemą sudarančius aukštaūgį Milaną Macvaną ir įžaidėją Filipą Covičių, galime tikėtis sėkmės" - teigė R.Samulėnas.

"Kalbant apie mūsų komandą, labiausiai nerimauju dėl trumpo atsarginių žaidėjų suolelio. Tiesa, ekipos gydytojas teikia vilčių, jog finale į aikštę išbėgti galės S.Vene, tačiau tokia tikimybė yra maža“, - sakė "Žalgirio" treneris.

Jaunieji Serbijos atstovai 85:42 sutriuškino Pirėjo "Olympiakos" (Graikija) krepšininkus, 73:58 nugalėjo Maskvos CSKA (Rusija) bei 75:69 įveikė Sienos "Montepaschi" (Italija) ekipą.

Pirmajame Eurolygos jaunių turnyre 2003 metais Barselonoje triumfavo jaunieji žalgiriečiai, finale įveikę "Maccabi", o 2005 metais Maskvoje ir 2006 metais Prahoje "Žalgirio" ekipa liko antra, abu kartus finale nusileidusi Maskvos CSKA.