Nors tarptautiniame turnyre gali dalyvauti 1998 m. gimę ir jaunesni krepšininkai, atvykusio žalgiriečių vienuoliktuko amžiaus vidurkis nesiekia nė 17-os metų. Tik keturi krepšininkai yra gimę 1999 m., o kiti yra dar jaunesni. Net penkis šios amžiaus grupės lyderius „Žalgiris“ yra išleidęs į Europos U18 čempionatą su Lietuvos rinktine.

Nepaisant to, pirmąją turnyro dieną Tomo Masiulio treniruojami žalgiriečiai sužaidė puikias rungtynes ir susitvarkė su Belgrado „Crvena Zvezda“ išbandymu – 87:46 (17:10, 16:16, 28:15, 26:5).

„Žalgirio“ jaunimas varžovams pirmauti leido tik pačioje rungtynių pradžioje, o vėliau visiškai perėmė iniciatyvą ir jau po pirmojo kėlinio krovėsi apčiuopiamą pranašumą – 17:10.

Antrajame ketvirtyje kauniečiai toliau dominavo baudos aikštelėje ir pirmavo daugiau nei įtikinamai – 33:20. Tiesa, prieš pat didžiąją pertrauką geresnę atkarpą sužaidė atsilikimą iki 33:26 apkandžioję serbai.

Štai antroje rungtynių dalyje dar labiau išryškėjo žalgiriečių pranašumas, kuomet po trečiojo kėlinio skirtumas šoktelėjo iki 61:41.

Jei „Crvena Zvezda“ krepšininkai dar turėjo iliuzijų pakovoti paskutinio kėlinio metu, tai visos jų svajonės buvo sudaužytos gana greitai – 82:45, o galutinis teisėjo švilpukas fiksavo triuškinančią T. Masiulio auklėtinių pergalę rezultatu 87:46.

Antrą dvikovos dalį žalgiriečiai laimėjo net 54:20.

„Žalgiris“: J. Sakalauskas 14 (6 atk. kam.), R. Jokubaitis 12 (5/7 dvitaškiai, 5 atk. kam., 4 rez. perd.), M. Kancleris 11 (6 atk. kam.), V. Markovetskis 11 (6 atk. kam., 2 blk.), M. Arlauskas 10 (3 per. kam.), E. Venskus 9 (2 blk.), M. Valinskas 6, G. Bergaudas 5, N. Kancleris 4, J. Daugėla 3, E. Juozaitis 2.

„Crvena Zvezda“: I. Corovičius 11, V. Djordjevičius 11, P. Rebičius 10.

Keturias dienas truksiantis turnyras į Čekijos sostinę Prahą iš septynių valstybių sukvietė aštuonias komandas, kurios buvo suskirstytos į du pogrupius.

Į „raudonąjį“ pogrupį patekę „Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ krepšininkai taip pat susitiks su Vroclavo „WKK Wroclaw“ komanda bei Čekijos U18 jaunių rinktine, kuri ir bus kita žalgiriečių varžovė.

„Žaliajame“ pogrupyje rungtyniauja Stambulo „Fenerbahce“, Berlyno ALBA, Badalonos „Joventut“ ir šeimininkų teisėmis dalyvaujantys „Get Better Academy“ auklėtiniai.

Komandoms sužaidus tarpusavyje bus išsidalintos vietos ir išsiaiškinti paguodos varžybų bei finalų dalyviai.

Grupių nugalėtojos iškart susitiks didžiajame finale, antrosios vietos kausis mažajame, o likusios komandos aiškinsis santykius dėl žemesnių vietų.

Turnyro metu taip pat bus surengti dėjimų bei snaiperio konkursai, o jauniesiems talentams įgūdžių treniruotę praves žymus Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) treneris Davidas Nurse‘as.

Tik su žaidėjų metimo technika besidarbuojantis specialistas yra globojęs tokias NBA žvaigždes kaip Stephenas Curry ar Kyle‘as Korveris.