Turnyro erdvę papuošė kariniai automobiliai ir scena, o šventinę dieną pradėjo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko kalba ir turnyro atidarymas. G. Krapikas linkėjo turnyro dalyviams siekti gerų rezultatų, tačiau nepamiršti ir garbingo žaidimo bei išvengti traumų.

Nuo 10.00 val. gatvės krepšinio kovos prasidėjo dvylikoje aikštelių, o turnyro dalyviai varžėsi net dešimtyje grupių, pavadintų istorinių Lietuvos mūšių vardais.

Pirmosios nugalėtojos paaiškėjo merginų Ūlos mūšio grupėje. Iš Klaipėdos atvykusios „Anužikės“ finale 7:4 įveikė „Dvynių komandą“ ir ne tik laimėjo vertingus „Žalgirio“ ir rėmėjų prizus, bet ir iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektų koordinatoriaus Martyno Račkausko rankų gavo kelialapį į Europos čempionato atrankos varžybas Amsterdame.

Po šio finalo visas dėmesys atiteko į turnyrą atvykusiems žalgiriečiams. Iš pradžių „Žalgirio“ krepšininkai lipo ant scenos, kurioje paveikslavosi su visais norinčiais, o po to dalyvavo linksmuose žaidimuose su gatvės krepšinio mėgėjais. „Žalgirio“ krepšininkams buvo galima mesti iššūkį taiklumo varžybose. Netrukus tradiciniame žaidime „Aplošk žalgirietį“ debiutavo Willas Cherry, kuriam teko grumtis su jaunaisiais krepšininkais „figūrinio minuso“ rungtyje.

Atnaujinus kovas paaiškėjo visų grupių atkrintamųjų varžybų dalyviai, o netrukus bene didžiausią žiūrovų dėmesį pritraukė parodomosios JAV ir Lietuvos karių rungtynės. Taškas į tašką vykusioje draugiškoje dvikovoje galiausiai rezultatu 7:6 nugalėjo lietuviai.

„Žalgirio“ ir Lietuvos kariuomenės turnyras kulminaciją pasiekė, kai likusiose amžiaus grupėse startavo finaliniai mūšiai. Robertas Javtokas ir Darius Songaila apdovanojo mišrios grupės nugalėtojus „Džonį ir draugus“, sveikino Durbės mūšio grupėje (1999-2000 m.) pergalę pasiekusius „420 ant drąsos“ bei įteikė gausiausius prizus aštuoniolikmečių „Laimingo ketverto“ komandai. Ši ekipa atstovaus Lietuvai tiek pasaulio čempionate Vengrijoje, tiek Europos pirmenybių atrankos varžybose Amsterdame.

Jauniausiųjų grupių ir rėmėjų finalines dvikovas stebėjo Artūras Gudaitis ir Siimas-Sanderis Vene. Jie išrinko naudingiausius žaidėjus „Atžalyno“, „Keptų koldūnų“ ir „RIO smėlio arenos“ komandose.

Bene atkakliausios finalo rungtynės atiteko Šarūno Jasikevičiaus priežiūrai. Svarbiausiame dvylikamečių susitikime „Batukų“ komandos tritaškiai lėmė pergalę 12:10 prieš „Team-2003“ ekipą.

Turnyro puošmena tapo suaugusiųjų grupės finalas. Jame „Imlitex“ trijulė metė iššūkį favoritams „Panevėžio balsui“ ir rungtynių pabaigoje turėjo 3 taškų persvarą. Panevėžiečiai sugebėjo išplėšti pratęsimą ir, nors jame pirmąjį tašką pelnė „Imlitex“, galiausiai „Panevėžio balsas“ sugebėjo apginti čempionų titulą. Čempionų vardą apgynė ir jungtinė Panevėžio žurnalistų komanda, nugalėjusi „FutboloTV“ kolektyvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją