Rungtynes kauniečiai pradėjo įspūdingai. Sužaidus beveik 9 minutes „Žalgirio“ dublerių pranašumas siekė jau 19 taškų (23:4), o antrojo kėlinio viduryje skirtumas buvo šoktelėjęs net iki 29 taškų (43:14).

Ketvirtąjį kėlinį žydai pradėjo spurtu 10:0 ir sumažino atsilikimą iki 16 taškų (50:66), tačiau labiau priartėti lietuviai neleido ir iškovojo triuškinančią pergalę.

„Pirmos rungtynėms abejoms komandoms būna nervingos, o ta lengva pradžia mūsų žaidėjams davė didesnį pasitikėjimą, todėl paskui gal kiek ir atsipalaidavo, – po mačo tinklapiui „BasketNews.lt“ sakė kauniečių treneris Rimvydas Samulėnas. – Tačiau pradėti turnyrą su lengvesniu varžovu yra geriau, nes, kaip minėjau, pradžia visada būna nervinga ir apžvalginė. Šįkart gavosi rungtynės kaip treniruotė“.

Nepaisant triuškinamo laimėjimo, Kauno klubo treneriai negalėjo pernelyg džiaugtis pergale. Vos prasidėjus rungtynėms traumą patyrė krašto puolėjas Siimas-Sanderis Vene. Iki tol spėjęs pataikyti du tritaškius, estas nesėkmingai nusileido ant varžovo kojos ir nikstelėjo kairę čiurną.

„Neramina Siimo trauma. Dar neaišku, kokio ji rimtumo, tačiau gali būti negerai. Nesiseka jam su kojomis“, – nusivylęs buvo R.Samulėnas.

„Žalgiris“: Donatas Motiejūnas 22 taškai (10 atk. kam.), Adas Juškevičius 11, Vaidas Čepukaitis 10 (11 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 9, Mantas Pukinskas 8.

„Maccabi“: Seanas Danielas 13, Antonas Ahoutvinas 12, Benas Riesas 9.

Dėl stipriausios Europos jaunimo komandos vardo kovoja aštuonios ekipos, kurios yra suskirstytos į du pogrupius.

A pogrupyje varžosi Sienos „Montepaschi“ (Italija), Železniko FMP (Serbija), Maskvos CSKA (Rusija) ir Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija). Tuo tarpu B pogrupyje be „Žalgirio“ dublerių taip pat žaidžia Zagrebo „Cibona“ (Kroatija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ir Sopoto „Prokom Trefl“ (Lenkija) jaunieji krepšininkai.

Šeštadienį žalgiriečiai varžysis su Sopoto ir Zagrebo komandomis. Būtent pastarąją R.Samulėnas įvardijo rimčiausiu priešininku grupės etape.

Į finalą, vyksiantį sekmadienį, pateks tik grupių nugalėtojai.

Kiti penktadienio rezultatai:

A grupė

Sienos „Montepaschi“ - Maskvos CSKA 47:50

Pirėjo “Olympiacos” - Železniko FMP 42:85

B grupė

Sopoto "Prokom Trefl" - Zagrebo Cibona 59:77.