Tiesa, prieš trečiadienio rungtynes su Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda turėjęs įvykti simbolinis ekrano užsidegimas nepavyko. Susirinkusieji dėl techninių kliūčių turėjusio užsidegti „Žalgirio arena“ užrašo nesulaukė.

Stebėti iškilmingo įžiebimo atėjusiems Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui, Kauno „Žalgirio“ direktoriui Pauliui Motiejūnui buvo pranešta, kad iškilus nenumatytoms techninėms problemoms ir nespėjus suderinti visko iki pabaigos, užrašo įžiebimas atidedamas.

Visgi interaktyvi LED juosta tinkamai pradėjo veikti jau po kauniečių ir prieniškių rungtynių.

Ant arenos sumontuotas 4 metrų aukščio ir 80 metrų ilgio interaktyvus LED ekranas. 320 kv. metrų ploto įrenginys nukreiptas į Karaliaus Mindaugo prospekto pusę. Ekranas pagamintas Suomijos įmonės „Darepro“ specialistų. „Žalgirio“ arenos specialistai paruošė ekranui skirtą vietą, nutiesė elektros energijos ir duomenų perdavimo kabelius.

„Tas įprastas arenos pavadinimo variantas, kuris buvo siūlomas anksčiau, yra jau atgyvenusi praeitis. Ekranas, kuris montuojamas ant arenos, yra modernus ir šiuolaikiškas sprendimas. Nei tokios antros arenos, nei tokio antro užrašo Lietuvoje nėra ir greitu metu nebus. Svarbu tai, kad ekraną bus galima išnaudoti marketingo tikslais, o tai padės „Žalgiriui“ pritraukti naujų rėmėjų“, – yra sakęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Modernus ekranas ir jo montavimo darbai kainavo apie 400 tūkst. eurų, kuriuos padengs „Žalgirio“ arena kartu su miesto savivaldybe. Aukšta rezoliucija ir didelis ryškumas užtikrins gerą vaizdo matomumą ne tik nakties, bet ir dienos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)