Dukart lygos čempionas ir naudingiausias finalo žaidėjas stengsis „Cavs“ padėti iškovoti pirmą titulą istorijoje.

„Majamis man buvo tarsi koledžas. Ten praleisti ketveri metai padėjo man tapti tuo, kuo esu dabar. Niekas nepakeis to, ką mes pasiekėme. Mes liksime broliais visam gyvenimui.

Tačiau visada tikėjau, kad savo karjerą baigsiu Klivlande. Nežinojau tik, kada tai įvyks. Po šio sezono susimąsčiau apie tai, nes turiu du berniukus, o mano žmona Savannah laukiasi mergaitės. Supratau, kaip svarbu būtų augti vaikams mano gimtajame mieste. Bendravau ir su kitomis komandomis, tačiau Majamį būčiau iškeitęs tik į Klivlandą. Su kiekviena diena vis tvirčiau ėjau prie apsisprendimo ir dabar jaučiuosi laimingas“ – pareiškė L. Jamesas.

„Nežadu čempionų titulo – žinau, kaip sunku jį iškovoti. Mes kol kas dar tam nesame pasirengę. Jokiu būdu. Žinoma, aš noriu laimėti kitais metais, tačiau tau nėra realu. Tai bus ilgas procesas. Kur kas ilgesnis nei buvo 2010-ais.

Manau, sugebėsiu padėti Kyrie Irvingui tapti vienu geriausių įžaidėjų visoje lygoje, taip pat patobulėti Tristanui Thompsonui ir Dionui Waitersui. Ir aš nekantrauju vėl žaisti kartu su vienu mėgstamiausių bendraklubių Andersonu Varejao.

Šiaurės Rytų Ohajuje niekas negaunama lengvai, čia viską reikia užsidirbti. Dirbi tam, kad ką nors turėtum. Aš esu pasirengęs priimti šį iššūkį. Aš grįžtu namo“, – pridūrė jis.

Įdomu, kad nuo kito sezono „Cavaliers“ vyriausiuoju treneriu bus Davidas Blattas.

Majamio „Heat“ gretas palikęs L. Jamesas savo karjerą vėl tęs Klivlande, kurio garbę jau gynė 2003–2010 metais. Praėjusį sezoną puolėjo vidurkiai buvo: po 27,1 pelnyto taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

DELFI primena, kad L. Jamesą sugrįžti įkalbinėjo ir „Cavaliers“ klubo skautų štabe dirbantis geras jo draugas Žydrūnas Ilgauskas, kuris tuo reikalu komandos savininko Dano Gilberto privačiu lėktuvu specialiai net buvo nuskridęs į Floridą pasikalbėti su LeBronu akis į akį.

Savo ruožtu L. Jamesas kovo mėnesį dalyvavo Ž. Ilgausko marškinėlių pakėlimo į „Quicken Loans“ arenos palubes šventėje.

L. Jameas žadėjo Ž. Ilgauskui žiedą

„Į Majamį jį (Ž. Ilgauską – DELFI) pakviečiau iš dalies dėl to, kad norėjau laimėti jam NBA aukso žiedą. Stengiausi tai padaryti Klivlande, bet man nepavyko, kaip ir tą sezoną, kai jis atvyko į Majamį“, – apgailestavo NBA superžvaigždė LeBronas Jamesas.

Aštuonerius metus (nuo 2003-ių) kartu su Ž. Ilgausku žaidęs L. Jamesas tapo vienu geriausių Lietuvos atstovo draugu ir anksčiau ar vėliau žadėjo jam padėti iškovoti NBA aukso žiedą. Visgi šios svajonės Ž. Ilgauskui taip ir nepavyko įgyvendinti, nors jis net du kartus – 2007 ir 2011 metais – dalyvavo finaluose ir buvo per žingsnį nuo to.

Paradoksalu, bet vos tik Ž. Ilgauskas nusprendė baigti karjerą, jau kitą sezoną, 2012-aisiais, L. Jamesas su Majamio „Heat“ klubu tapo čempionu, o po metų ir apgynė šį titulą. Abu kartus L. Jamesas buvo pripažintas finalo serijos naudingiausiu žaidėju (MVP).

Bene emocingiausia kartu žaidusių L. Jameso ir Ž. Ilgausko akimirka aikštėje buvo užfiksuota po šeštųjų 2007 m. Rytų konferencijos finalo rungtynių su Detroito „Pistons“, kurias 98:82 laimėję „Cavaliers“ pirmą kartą istorijoje žengė į NBA superfinalą – L. Jamesas po finalinės sirenos iškart puolė „Big Z“ į glėbį ir ilgai jo nepaleido. Deja, finalą sausu rezultatu 4:0 laimėjo San Antonijaus „Spurs“.

Ž. Ilgauskas NBA lygoje iš viso praleido 15 metų, tačiau dėl pėdos traumų nesužaidė nė vieno mačo debiutiniu turėjusiame būti 1996-1997 metų sezone bei 1999-2000 metais. Tik penkeriose rungtynėse ant parketo 221 cm ūgio lietuvis pasirodė ir 1998-1999-ų sezone.

35 taškai, 22 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 7 blokuoti varžovų metimai – tokie yra asmeniniai Ž. Ilgausko atskirų statistikos kategorijų rekordai per mačą. NBA Ž. Ilgauskas sužaidė 843 rungtynes (palyginti: A. Sabonis 470, o Šarūnas Marčiulionis – 363), ir net 771-eriose iš jų jis gynė „Cavaliers“ garbę. Tai absoliutus rekordas per visą „Cavs“ ekipos istoriją - kaip ir 5904 atkovoti kamuoliai, 10616 taškų bei 1269 blokai, kuriuos lietuvis atliko atstovaudamas Klivlando komandai.
Žydrūnas Ilgauskas ir LeBronas Jamesas

Žydrūnas Ilgauskas ir LeBronas Jamesas ("Cavaliers")

Žydrūnas Ilgauskas ir LeBronas Jamesas sunkia stabdė „Lakers“ atakas
LeBronas Jamesas ir Žydrūnas Ilgauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)