„Kai „Lietuvos ryto“ vadovai prieš sezoną žadėjo parvežti į Lietuvą taurę, daugelis tokias kalbas vertino skeptiškai. O dabar tai tapo tikrove. Krepšininkai Lietuvoje dažniausiai tęsi savo pažadus, - renginį pradėjo Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

„Jūs sukūrėte didelį stebuklą, jūs savo puikiu žaidimu ir rezultatais garsinote Lietuvą Europoje. Ačiū, jums už tai, - sportininkus sveikino Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius. - Jūsų pergalė – pavyzdys mums visiems, kad ir su mažesniais finansais galima pasiekti nuostabių rezultatų, svarbiausia – iki galo tikėti tuo, ką darai.“

Žaidėjams ir treneriams – ordinai ir medaliai

Vyriausybės vadovas įteikė apdovanojimus.

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis tapo Sporto garbės komandoro ženklo kavalieriumi, o labiausiai prie komandos pergalės prisidėjusiems žaidėjams Marijonui Petravičiui, Artūrui Jomantui, Mindaugui Lukauskiui ir Chuckui Eidsonui buvo skirti Sporto garbės kryžiaus apdovanojimai.

Kiti komandos nariai - Donatas Zavackas, Steponas Babrauskas, Milko Bjelica, Martynas Gecevičius, Evaldas Dainys, Michailas Anisimovas, Justas Sinica, Lukas Brazdauskis, trenerio asistentai Arvydas Gronskis ir Robertas Kuncaitis, fizinio rengimo specialistas Vidmantas Šlapokas, gydytojas Audrius Gocentas ir masažuotojas Juozas Petkevičius - gavo po medalį „Už sporto pergales“.

Smūgis pinigų kultui krepšinyje

Gerų žodžiui savo auklėtiniui R. Kurtinaičiui ir jo vadovaujamiems Lietuvos ryto vyrams negailėjo šalies krepšinio vadovas Vladas Garastas.

„Seniai tai nesijaudinau žiūrėdamas krepšinį per televizorių. Išgyvenau dėl „Lietuvos ryto“. Vilniečių pergalę lėmė žaidėjų tarpusavio tolerancija, nereagavimas į teisėjų klaidas ir sugebėjimas įveikti žaidybinę įtampą rungtynių pabaigose. Tai išskirtiniai komandos bruožai, - sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas V. Garastas. – Labai džiaugiuosi, kad Turine buvo suduotas smūgis pinigų krepšinyje kultui. Gerai, kad turtais garsėjantys Rusijos klubai nesutrukdė „Lietuvos rytui“ iškovoti taurę. Neveltui Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašuose yra 8 „Lietuvos ryto“ ir 2 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.“

„Mes rengiamės Europos taurės turnyrui sovietine sistema – daug treniravomės ir dirbome, bet mažai valgėme“,- ir valstybinėje institucijoje gero ūpo neprarado šmaikštusis R. Kurtinaitis.

„Pergalę skiriame Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui. Manau, kad komandos krepšininkai gėdos valstybei ir miestui nepadarė. Mes buvome tinkami Europos kultūros sostinės pasiuntiniai Italijoje“, - pabrėžė „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas.

Piniginių premijų negaus

Už skambią pergalę Europoje praikaitą lieję Lietuvos ryto krepšininkai piniginių premijų negaus. Priežastis – ekonominė krizė.

„Nėra tokios eilutės premijų sportininkams skyrimo įstatymuose. Tai ne pasaulio ar Europos čempionatai“, - DELFI paaiškino Ministro pirmininko atstovas spaudai Ridas Jasulionis.

Ankstesni gražūs „Lietuvos ryto“ pasirodymai tuometinės ULEB taurės varžybose buvo įvertinti 240 tūkst. (2005 m.) ir 300 tūkst. (2007) litų.

„Tai buvo rezervo fondo pinigai. Šiuo metu fonde yra 10 mln. litų ir jie bus naudojami tik ekstremalių situacijų likvidavimo atvejais“, - informavo A. Kubilius.

„Pažiūrėsime, ką dėl premijų galutinai nutars Vyriausybė ir Prezidentūra, o tada tarsimės ir mes. Norime, kad krepšininkai, kurių dauguma yra olimpinės rinktinės kandidatai, nebūtų nuskriausti“, - DELFI kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas Vytautas Zubernis.

„Lietuvos ryto“ krepšininkų sveikinimų oficialiose institucijoje maratonas tęsiasi. Trečiadienį vilniečius su pergales sveikins Lietuvos respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją