Oficialiai renginį pradėjo sporto klubo prezidentė Ramunė Gilienė, skirdama padėkos žodžius treneriui ir pirmam mokytojui Valentinui Kanapkiui bei trumpai apžvelgė klubo istoriją. O vėliau prasidėjo sveikinimai ir linkėjimai, stalai lūžo nuo dovanų ir gėlių.

„Svajos“ krepšininkes sveikino ir garbės raštus įteikė Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Jonas Pinskus, Lietuvos krepšinio federacija sveikino klubo įkūrėją R. Gilienę ir įteikė atminimo dovanas ilgametėms Lietuvos rinktinės žaidėjoms Loretai Gyraitei-Berūkštienei, Ingridai Jonkutei, 1997 metų Europos čempionėms Jolantai Vilutytei ir Rimai Petronytei–Bražėnienei.

Sveikinimo žodžius ir simbolines dovanas įteikė Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ prezidentas Vytas Nėnius ir generalinis sekretorius Algis Vasiliauskas, Lietuvos krepšinio veteranų lygos viceprezidentas Anatolijus Čupkovas ir direktorius Alvidas Raškauskas, Lietuvos asociacijos „Penki žiedai“ prezidentė Danutė Ivašauskienė ir viceprezidentė Sigita Stakytė, Lietuvos moterų krešinio A lygos direktorius Algimantas Ivašauskas, Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjungos „Žalgiris“ pirmininkas Romas Budrionis.

Sveikinimo žodį tarė ir laimingą krepšinio kamuolį „Svajos“ krepšininkėms įteikė garsus teisėjas Romualdas Brazauskas.

Krepšininkes taip pat sveikino ir kito krepšinio klubai – Vilniaus „Kamanė“, Alytaus „RKL“, Kretingos „Augma“, Vilniaus „Statybos senjorai“, Vilniaus „Perlas“, Vilniaus „Salilita“ ir Vilniaus „Alkajas“.

Staigmeną pateikė į jubiliejų atvykęs žurnalistas, laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis. Vakaro svečiai išvydo pirmus „Svajos“ klubo žingsnius, rungtynes bei interviu.

Sporto klubo įkūrėja ir prezidentė R. Gilienė su šypsena veide žiūrėjo filmuką. „Įdomu pamatyti save, kitus, daug kas kelia juoką, bet dar tada, 1996 metais, turėjome daug optimizmo“, - filmuotus kadrus komentavo R. Gilienė.

Renginyje buvo surengta trofėjų paroda, kurioje surinkti per 15 metų iškovoti didžiausi apdovanojimai. Renginyje buvo galima pamatyti beveik visas krepšininkes, žaidusias „Svajos“ klube, pasigrožėti pirma „Svajos“ apranga, su kuria ji 1996 metais startavo Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Parodoje buvo eksponuojama apranga, su kuria „Svajos“ krepšininkės žaidė ir 2001 metais parsivežė pirmus pasaulio čempionių medalius.

Klubas „Svaja“ buvo įkurtas 1996 metais. R. Gilienė subūrė į kolektyvą žinomas Lietuvos krepšininkes, kurios aktyviai treniruojasi ir sėkmingai dalyvauja Lietuvos bei tarptautinėse varžybose iki šių dienų.

Klubo pagrindą sudaro buvusios ilgametės Lietuvos rinktinės bei „Lietuvos telekomo“ žaidėjos: L. Gyraitė–Berūkštienė, I. Jonkutė, J. Vilutytė, R. Petronytė–Bražėnienė, Žiedūnė Mončytė–Cijunčikienė, Jolanta Jurčiuvienė ir kitos.

Per šiuos penkiolika metų klubas „Svaja“ yra susikrovęs įspūdingą pergalių kraitį tiek Lietuvos, tiek tarptautinėse varžybose. „Svajos“ komanda yra daugkartinė Lietuvos moterų krepšinio A lygos prizininkė, vienuolika kartų tapo Lietuvos senjorų čempione, yra daugkartinė Vilniaus miesto pirmenybių ir Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ nugalėtoja.

Merginos ir moterys randa savyje jėgų ir noro nuvykti ir demonstruoti savo meistriškumą ne tik šalies, bet ir pasaulio ir Europos meistrų čempionatuose iš kurių sugrįžta su garbingais apdovanojimais.

Du kartus olimpinį statusą turinčiose pasaulio veteranių žaidynėse 2002 metais (World Masters Games, Melburne, Australija) ir 2009-ais (Sydnėjuje, Australija) jos iškovojo aukso medalius, o 2005 metais Edmontone (Kanada) laimėjo sidabrą.

Tris kartus: 2001 metais Liublianoje (Slovėnija), 2007 metais Puerto Rike ir 2011-ais Natale (Brazilija) „Svajos” komanda tapo pasaulio čempione.

Du kartus iškovotas Europos auksas: 2004-ais Helsinkyje (Suomija) ir 2010-ais Zagrebe (Kroatija) bei 2006-ais Hamburge (Vokietija) laimėti sidabro medaliai, o 2008 metais Pezare (Italija) - bronzos medaliai.

„Svaja“ sėkmingai dalyvavo ir Europos dirbančiųjų festivaliuose. 2003 metais krepšininkės Helsinkyje (Suomija) ir 2009-ais Rovinjyje (Kroatija) iškovojo auksą.

Už Lietuvos vardo garsinimą Europoje ir pasaulyje, už pasiektus aukštus rezultatus komandą du kartus apdovanojo Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos Respublikos Ministrai Pirmininkai Gediminas Kirkilas ir Andrius Kubilius, Vilniaus miesto merai Artūras Zuokas, Juozas Imbrasas ir Vilius Navickas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją