E grupės komandos trečiadienio vakarą dėl politinių aplinkybių susitiko ne Kijeve, o Vilniuje.

Krepšinis.lt jau rašė, kad Ukraina nėra pripažinusi 2008 metais paskelbtos Kosovo nepriklausomybės ir nepalaiko diplomatinių santykių su Priština, todėl kosovietiškus pasus turinčių krepšininkų vizitą teko perkelti į kitą šalį. Ukrainos krepšinio federacija (FBU) mačui pasirinko Lietuvą.

„Reklamuosime rungtynes Lietuvoje, kviesime diasporą. Lietuva – mums labiausiai broliška šalis, jie dažnai atvirai mus palaiko“, – sprendimą prieš dvi savaites aiškino FBU prezidentas Michailas Brodskis.

Vis dėlto susidomėjimo Ukrainos rinktinės apsilankymas Vilniuje beveik nesulaukė.

„Lietuvos ryto“ krepšinio salėje iš viso susirinko per šimtą žiūrovų – vietinių ir atvykusių iš Ukrainos.

Vienas ukrainiečių palaikymo komandos atstovas DELFI pasakojo, kad FBU sirgaliams parūpino autobusą, kuriuo iš Kijevo į Vilnių atriedėjo 25 aistruoliai. Daugiau nei 700 kilometrų sukorė ir stebėti „namų“ rungtynių atvyko dar keli automobilių ekipažai, prie tautiečių prisijungė Lietuvoje gyvenantys ukrainiečiai.

Rungtynes iš tribūnų sekė ir visa Južnės „Chimik“ komanda – Ukrainos čempionai šiuo metu stovyklauja Lietuvoje. Tarp žiūrovų taip pat buvo ilgametis Kijevo „Budivelnik“ klubo generalinis direktorius Gediminas Navikauskas.

Net ir tokia saujelė nedidelėje salėje sugebėjo patriukšmauti. Prie ukrainiečių skanduočių prisijungė keli lietuviai, atsinešę su savimi Ukrainos vėliavas.

Nors didelės paspirties iš vietinių krepšinio mėgėjų nesulaukė, ukrainiečiai labai pagarbiai atsiliepė apie Lietuvos aistruolius.

„Mūsiškiams dar ilgai mokytis iš lietuvių sirgalių. Nekalbu apie Kauną – ten per krepšinio rungtynes išvis beprotybė“, – DELFI užkalbinta, žinias demonstravo Ukrainos vėliavos spalvų atributika pasipuošusi moteris.

Bilietas į rungtynes kainavo 5 eurus.

Tuo metu Ukrainos krepšininkai ir be ošiančių tribūnų „apgynė“ Vilnių nuo svečių iš Kosovo.

J. Murzino ekipa įtikinamai pirmavo pagal visas statistikos kategorijas, o kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 58:21.

Nugalėtojams 21 tašką pelnė Aleksandras Mišulka, po 16 surinko Kirilas Fesenka, Viačeslavas Bobrovas ir Viačeslavas Kravcovas. Praėjusį sezoną Vilniaus „Lietuvos ryte“ užbaigęs Denisas Lušakovas pridėjo 9 taškus, 4 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus.

Kosovo ekipos neišgelbėjo „natūralizuotas“ amerikietis Justinas Doellmanas – „Barcelona“ (Ispanija) klubo puolėjas pelnė 13 taškų. Rezultatyviausias komandoje buvo Dardanas Beriša (20 tšk.).

Iškovoję keturias pergales ir vienintelę nesėkmę patyrę prieš slovėnus, Ukrainos krepšininkai vieną koją jau įkėlė į kitų metų Europos pirmenybių finalinį etapą.

Paskutiniame ture šeštadienį Kijeve jie vėl susitiks su Slovėnija, bet net ir pralaimėję turi puikias galimybes žaisti Senojo žemyno čempionate. Į pastarąjį pateks keturios geriausios antras vietas septyniose atrankos grupėse užimsiančios komandos.

Tuo metu oficialiose varžybose debiutavęs Kosovas (0/5) prarado viltis prasimušti į finalinį etapą.

Primename, kad 215-uoju Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) nariu Kosovas tapo 2015 metų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)