Trečioji didžiojo finalo dvikova vyks kitą antradienį, balandžio 24 d., Kaune.

„VIČI-Aistės“ dvikovą pradėjo labai aktyvia gynyba ir tiksliu puolimu. Be atsako pelniusios aštuonis taškus kaunietės pirmavo 12:4. Po Rimos Valentienės dvitaškio viešnios susikrovė dviženklę persvarą, o ketvirčio pabaigoje dar kartą spurtavo ir įgijo net 16 taškų persvarą - 27:11.

Antrame ketvirtyje „VIČI-Aisčių“ dominavimas tęsėsi. Laisva po krepšiu likusi Vita Kuktienė užbaigė kauniečių ataką, o skirtumas perkopė 20 taškų ribą - 38:17. Sužaidus daugiau nei pusė kėlinio tuščias „Kibirkšties-Tichės-IKI“ minutes nutraukė Eglė Šniokaitė, pelniusi dvitaškį ir privertusi prasižengti R. Valentienę. Prieš didžiąją pertrauką vilnietės surengė keletą greitų atakų ir nežymiai sumažino skirtumą - 33:57.

Po pertraukos prabėgus vos pusantros minutės „VIČI-Aistės“ be atsako pelnė aštuonis taškus, tad Tadui Stankevičiui teko prašyti minutės pertraukėlės - 33:65. Tik du taškus pirmoje rungtynių pusėje pelniusi Gintarė Petronytė tolimu metimu nutraukė tuščią „Kibirkšties-Tichės-IKI“ atkarpą. Kėlinuko viduryje kaunietės dukart nesugebėjo surengti atakos per jai skirtą laiką, o po E. Šniokaitės tritaškio skirtumas sumažėjo iki 28 taškų - 39:67.

Per paskutines 10 minučių žaidimas išsilygino. Jo viduryje taškus ėmė rinkti G. Petronytė. Naudingiausia „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšininkė užbaigė tris atakas iš eilės ir sumažino komandos atsilikimą iki 25 taškų - 55:80. Per likusį rungtynių laiką aikštelės šeimininkėms savo deficitą sumažinti pavyko minimaliai. „VIČI-Aisčių“ pergalę apkartino rungtynių pabaigoje patirta A. Putninos trauma.

„Kibirkščiai-Tichei-IKI“ E. Šniokaitė pelnė 25, S. Daniels 13, G. Petronytė 11 taškų (8 atk. kamuoliai).

„VIČI-Aistėms“ C. Pilypaitis surinko 19, V. Kuktienė 12, T. Likhtarovič, R. Valentienė ir A. Putnina po 11 taškų.

Tadas Stankevičius: „Ko nebuvo Kaune, tas „VIČI-Aistėms“ pavyko šiandien - pabėgti dar pirmoje rungtynių pusėje. Šiai dienai pasivyti atitolusių kauniečių dar negalime. Prieš mūsų gynėjas buvo ginamasi labai aktyviai, todėl jos nesugebėjo „įvesti“ kamuolių G. Petronytei. Pritrūko Gintarės aktyvumo, ji žaidė pernelyg aukštai, atsitraukusi nuo krepšio, nors apie tai kalbėjome. Darysime išvadas“.

Mantas Šernius: „Šios rungtynės mums buvo psichologiškai labai sunkios. Po pralaimėjimo namuose buvome praradę aikštelės pranašumą, todėl pradėti buvo nelengva. Džiaugiuosi, kad komanda su jauduliu ir įtampa susitvarkė ir visos žaidėjos dar kartą įrodė, kad yra tikrai verta būti „VIČI-Aistėmis“. Pergalę lėmė agresyvus žaidimas tiek puolime, tiek gynyboje ir 70 procentų įvykdytos užduotys prieš G. Petronytę. Sveikinu komandą su pergale, kurios nusipelnėme“.

Tuo metu kovoje dėl trečiosios vietos taip pat lygybė – Šiaulių „Rūta“ namuose 63:55 palaužė Kauno rajono „Sirenas“ ir serijos rezultatas tapo 1:1.

Trečiasis mačas dėl bronzos bus žaidžiamas šį penktadienį, balandžio 20 d., Garliavoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją