Pasak „VIČI-Aisčių“ komandos trenerio Manto Šerniaus, „Minsk-2006“ komanda šiuo metu demonstruoja gerą formą, tačiau negali pasigirti galinga priekine linija.

„Kadangi varžovių rungtynių vaizdo įrašų neturime, teko analizuoti jų statistiką ir rezultatus. Pagal juos matome, kad šiuo metu ši komanda yra pakilime ir savo čempionate bei Baltijos moterų krepšinio lygoje pasirodė tikrai gerai, iškovojo ne vieną pergalę prieš stiprias priešininkes.

Minskietės mėgsta aktyvų žaidimą, greitą puolimą, meta daug baudų metimų, galingai veržiasi. Silpniausia vieta – žaidimas aplink perimetrą. Kadangi varžovės neturi tokių galingų vidurio centrų kaip mes, mūsų žaidimo planas bus kiek įmanoma labiau žaisti baudos aikštelėje. Stengsimės lėtinti žaidimą ir žaisti protingai be efektyviai“, – kalbėjo M. Šernius

Treneris patikino, kad šioms rungtynėms komandos krepšininkių nereikės papildomai motyvuoti, nes po pralaimėjimo pirmose BWBL rungtynėse komanda yra nusiteikusi tik pergalei ir žino, kad daugiau klaidų būti nebegali.

Legionierė iš Baltarusijos Tatsiana Likhtarovič šiose rungtynėse komandai padės ne tik savo žaidimu, bet ir patarimais komandos treneriams.

„Kalbėjau su Tatsiana, kuri labiausiai išmano baltarusišką krepšinį. Ji puikiai pažįsta varžovių žaidėjas, todėl mane nuramino sakydama, kad „Minsk-2006“ komandos sudėtis mums neprilygsta. Bet dar aptarsime, kurios krepšininkės yra lyderės, ką prieš jas pastatyti. Tatsiana labai gerai žino, kaip mes ruošiamės rungtynėms, todėl galės padėti ir man, ir visai komandai“, – sakė M. Šernius.

„VIČI-Aisčių“ krepšinio klubas tęsia bendradarbiavimą su šalies krepšinio mokyklomis ir į šias rungtynes pakvietė Kauno krepšinio mokyklos auklėtines, kurioms bus suteikta galimybė po rungtynių įsiamžinti su pirmuoju šiame sezone iškovotu trofėjumi – DNB LKF taure, pasikalbėti su krepšininkėmis, sudalyvauti konkursuose ir laimėti komandos atributikos.

Lietuvos čempionės kviečia atvykti į rungtynes ir susitikti su krepšininkėmis ir kitų krepšinio mokyklų auklėtines bei trenerius.

BWBL rungtynių pradžia A. Sabonio krepšinio centro salėje – 18 valandą.