"Žiauriai patinka rungtynės. „Siemens arenoje“ rungtynes kaip žiūrovas stebiu pirmą kartą. Keistas jausmas. Įdomu labai (šypsosi, - red.)", - kalbėjo V. Ginevičius.

Ketvirtadienį praėjote medicininį patikrinimą ir sutartis įsigaliojo?

- Lyg ir taip. Viskas tvarkoje, jokių pastabų nebuvo nei iš daktaro, nei iš vadovų. Reiškiasi, viskas tvarkoje.

Kaip pats jaučiatės fiziškai?

- Tai automatiškai bus sunku. Vistiek su komanda nesportavęs. „Lietuvos rytas“ susižaidęs, vos ne trys mėnesiai kartu, o aš tik dabar ateinu. Aišku bus sunku. Darysiu viską, kad kuo greičiau įgaučiau formą.

Ar jau matėte daugiau „Lietuvos ryto“ rungtynių šį sezoną ir kokį Jums įspūdį paliko?

- Mačiau Baltijos lygos (BBL) taurės rungtynes tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“, o daugiau vilniečius mačiau, kai rungtyniavo LKL čempionate.

Šiais metais „Lietuvos rytas“ žaidžia labai gerai. Net ir Lietuvos čempionate komandoms neleidžia įmesti daugiau negu penkiasdešimt taškų. Nes šiaip tokioms komandoms sunku susikaupti kovojant tokiose varžybose. Treneris griežtas, duoda tam tikras užduotis.

Kai dar nebuvo aišku, ar žaisite „Lietuvos ryte“, R. Kurtinaitis apie Jus labai gražiai atsiliepė. Gal jau šnekėjote su treneriu apie užduotis aikštėje?

- Dar nešnekėjau apie funkcijas. Nespėjau. Bet iki tų trenerio žodžių jau buvau davęs sutikimą.

Kada bus Jūsų debiutas „Lietuvos ryte“?

- Nežinau. Reikėtų trenerio klausti. Darysiu viską, kad kuo greičiau. Žiūrėsim kaip gausis. Gali būti, jog žaisiu savaitgalį (šeštadienį - DELFI) su (Vilniaus) „Perlu“. Nekalbėjau su treneriu, kaip jis pasakys, taip ir bus.

Ar buvo sunku priimti sprendimą pereiti į „Lietuvos rytą“?

- Nepasakyčiau, kad labai sunku. Spalio pabaiga, o aš sėdžiu be darbo. Čia gal ir mano kaltė. Jau ir vasarą „Lietuvos rytas“ siūlė sutartį. Sprendimą priimti buvo nesunku, man norėjosi žaisti, o komanda dar rungtyniauja Eurolygoje.

Aišku, Lietuvoje susiskaldymas: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“. Draugų skambučiai - kaip čia, kas čia. Čia mano darbas yra, nieko nepadarysi.

Kaip kauniečiai Jus sutiks halėje?

- Neįsivaizduoju. Kai sėdėjau be darbo, slapta laukiau, kad gal ką pasiūlys „Žalgiris“. Bet jie tyli, o „Lietuvos rytas“ pasiūlė. Kodėl gi ne. Norisi žaisti aukščiausiame lygyje.

Kaip trečiadienį patiko „Žalgirio“ žaidimas?

- Žiūrėjau ne visas rungtynes. Sunku vertinti. Gal prancūzai nebuvo tokie stiprūs ar „Žalgiris“ žaidė labai gerai. Iš pirmų rungtynių sunku vertinti. Reikia kokias dvejas-trejas rungtynes pasižiūrėti. Tada bus aiškesnis komandos pajėgumas.

(Video interviu su V. Ginevičiumi)