"Sutarėme, kad galėsime mėnesį išbandyti Viliaus žaidimą, tačiau jis nepritapo prie komandos braižo, todėl abipusiu susitarimu nutarėme atsisveikinti. Iš anksto buvome sutarę dėl bandomojo laikotarpio, todėl bet kuriuo metu abi pusės galėjo nutraukti susitarimą be jokių papildomų motyvacijų", - sakė direktorius.

Nors M. Puidokas į situaciją žvelgia gana diplomatiškai, kai kurių krepšinio specialistų manymu, sutarties nutraukimo priežastis - prasta V. Gabšio sportinė forma.

Primename, kad praėjusį sezoną V. Gabšys žaidė Marijampolės "Sūduvos" ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LSKL) komandose. Krepšininkas sužaidė 16 LKL rungtynių ir vidutiniškai per 28 minutes pelnydavo po 13,4 taško, atkovodavo po 4 ir perimdavo po 1,1 kamuolio bei atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Šį tarpsezonį krepšininkas sulaukė kvietimo iš vieno Lenkijos klubo, tačiau dar neprasidėjus sezonui jis bankrutavo, o V. Gabšys liko be darbo. Grįžęs į Lietuvą puolėjas tęsė studijas LKKA magistrantūroje.

Pokalbio pabaigoje M. Puidokas priminė, kad "Aisčiai-Atletas" yra išskirtinai lietuviška komanda, todėl joje nebus legionierių. "Mūsų komandos pastatytos piramidės principu, todėl jeigu kažkam nesiseka arba negalima atsistatyti po traumos, jie turi galimybę pažaisti žemesniame lygyje, o po to grįžti į aukščiausiąjį. Legionierių imti negalime, stiprinamės tik lietuviškais žaidėjais, o sezono eigoje pasirašyti sutartį su geru tautiečiu yra ne taip paprasta", - sakė M. Puidokas.