Taip 18-mečiai atkeršijo italams už metais vyresnių tautiečių nesėkmę pasaulio čempionate liepos pradžioje – tuomet Italijos komanda taip pat ketvirtfinalyje įveikė Rimanto Grigo auklėtinius 73:68 ir sužlugdė jų viltis iškovoti apdovanojimus.

Šįkart Lietuvos krepšininkai tolti nuo oponentų pradėjo įpusėjus pirmam kėliniui: 4 min. atkarpą jie laimėjo 12:2.

Antro ketvirčio pradžioje skirtumas tarp komandų jau buvo dviženklis – 24:14. Nors italai buvo priartėję, juos skandino Igno Sargiūno metimai – aktyviai puolime rungtyniavęs gynėjas iki pertraukos surinko 13 taškų. O dar labiau į neviltį priešininkus varė pagirtina Lietuvos ekipos priekinės linijos kova „po lenta“ – per du kėlinius vien po italų krepšiu sugriebti 14 atšokusių kamuolių.

Pirmoje dvikovos dalyje lietuviai buvo pranašesni rezultatu 42:30.

Viskas apsivertė aukštyn kojomis trečiame kėlinyje. Italai spurtavo 12:1 ir sumažino atsilikimą iki minimumo – 47:46. G. Petrausko ekipai ėmė svilti padai, bet Eriko Venskaus ir Luko Ulecko metimai neleido italams visiškai perimti iniciatyvos. O ketvirčio pabaigoje lietuviai atsitokėjo ir susigrąžino dalį turėtos persvaros – 56:48.

Lemiamoje rungtynių atkarpoje virė kautynės tašką į tašką, kuriose Lietuvos rinktinę gelbėjo prieš tai susikrautas pranašumas. Lietuviai sėkmingai laikė distanciją nuo varžovų ir galiausiai triumfavo 73:67.

Rezultatyviaus nugalėtojų gretose šįkart buvo 18 taškų pelnęs I. Sargiūnas, bet ne mažiau ryškios buvo dar dvi figūros.

Vidurio puolėjas E. Venskus sužaidė geriausias turnyro rungtynes (17 taškų) ir traukė komandą sunkiausiais momentais, o etatinis lyderis Arnas Velička surinko trigubą dublį: pelnė 12 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Pusfinalyje šeštadienį lietuvių lauks Serbijos krepšininkai, kurie sutrypė Bosnijos ir Hercegovinos komandą 82:50. Rungtynės Bratislavoje prasidės 21.15 val. Lietuvos laiku.

Lietuva: Ignas Sargiūnas 18, Erikas Venskus 17, Arnas Velička 12 (0/5 tritaškių, 13 atk. kam., 11 rez. perd., 6 kl.), Lukas Uleckas ir Lukas Kišūnas – po 9, Vitalijus Kozys 5, Grantas Vasiliauskas 2.

Italija: Michele Ebelingas 13, Federico Bonacini 12, Alessandro Pajola ir Guglielmo Caruso – po 10.

Primename, kad grupės varžybose lietuviai nusileido suomiams (62:82), bet pranoko slovėnus (75:57) bei graikus (81:61) ir užėmė pirmą vietą. Aštuntfinalyje komanda nesutiko turnyro šeimininkų slovakų pasipriešinimo ir laimėjo 79:55.

Italų kelias buvo panašus: savo pogrupyje jie nustelbė ukrainiečius (69:52) ir ispanus (68:61), tačiau neprilygo serbams (46:63). Atkrintamųjų varžybų starte Italijos rinktinė lengvai susitvarkė su varžovais iš Rusijos (82:64).

Ketvirtfinalių rezultatai

Turkija – Graikija 81:63

Ispanija – Prancūzija 86:86

Italija – Lietuva 67:73

Serbija – Bosnija ir Hercegovina 82:50

Pusfinalių poros

Turkija – Ispanija

Lietuva – Serbija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)