Finalinį mačą geriau pradėjo čekai, kurie gynybinio plano rungtynėse įgijo kelių taškų persvarą. Visgi VDU komandos sėkmingas žaidimas neleido varžovams daugiau atitrūkti ir pirmąjį kėlinį Prahos universiteto krepšininkai baigė turėdami minimalią persvarą (10:11).

Antrasis kėlinys sėkmingiau irgi prasidėjo Čekijos sportininkams, kurie per keturias minutes padidino savo pranašumą iki 6 taškų (10:16). Po prastai sužaistos atkarpos VDU atsitiesė ir per likusį kėlinį visiškai užspaudė varžovus, pelnė 10 taškų be atsako ir pasitiko ilgąją pertrauką laiminėdami 22:20.

Per likusią rungtynių dalį VDU studentai sugebėjo išlaikyti persvarą ir daugiau nė karto neleido varžovams išsiveržti į priekį. Šiose įtemptuose ir tikru nervų karu tapusiame susitikime VDU komanda įrodė, jog yra labiau verta pergalės, laimėjo finalinį susitikimą 54:36 ir dar kartą įrodė, jog Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkai yra stipriausi.

VDU komandos rezultatyviausi žaidėjai: L. Žukauskas 5 (4/7 tritaškiai), R. Valiulis 10, K. Kalvaitis ir A. Čibiras po 8, Š. Stiklakis 6 taškai.

Grupės varžybose VDU krepšininkai susitiko su Balamand universiteto (Libanas), Milano universiteto (Italija), HEC Paris universiteto (Prancūzija) komandomis, iškovojo visas tris pergales ir tapo A grupės nugalėtojais.

Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje Lietuvos komanda laimėjo prieš ESTII Madrid universiteto (Ispanija) ir šių žaidynių grupės varžybose jau vieną kartą nugalėtą Balamand universiteto krepšininkus. Visos krepšinio kovos pasižymėjo atkaklumu ir nuožmia kova dėl pergalės.

Šiemet dėl žaidynių krepšinio turnyro nugalėtojų titulo kovojo net 20 studentų ekipų iš Anglijos, Serbijos, Kroatijos, Libano, Jungtinių Arabų Emyratų, Maroko, Ispanijos, Vokietijos, Slovakijos, Italijos, Čekijos, Prancūzijos ir Lietuvos.

Pasaulio tarpuniversitetinės sporto žaidynės rengiamos antrą kartą. Šiose žaidynėse taip pat varžosi ir kitų sporto šakų atstovai: futbolininkai, tenisininkai, plaukikai, rankininkai, tinklininkai, šachmatininkai, stalo tenisininkai, palaikymo šokėjų grupės, lengvaatlečiai ir krepšininkai iš 28 pasaulio valstybių. Šių metų žaidynėse dalyvavo per 2000 sportininkų. Lietuvai atstovavo Vytauto Didžiojo universiteto krepšinio komanda tokios sudėties: Rokas Valiulis, Lukas Žukauskas, Karolis Kalvaitis, Šarūnas Stiklakis, Deividas Kisielius, Denas Bartkus, Rokas Grėbliūnas, Mindaugas Čibiras, Andrius Čibiras, treneris Arūnas Juknevičius, komandos vadovas Airidas Nutautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)