„Esu labai patenkintas sezonu, kuris man buvo pirmas vyriausiojo „Uniks“ klubo trenerio pareigose. Komandos sudėtis buvo žymiai silpnesnė, negu ankstesnį sezoną. Tačiau mes patekome į Rusijos taurės ir Vieningos lygos (VTB) turnyrų finalus, kur abu kartus nusileidome Maskvos CSKA klubui, iškovojome bronzos medalius Rusijos čempionate, nors viskas galėjo susiklostyti žymiai prasčiau“, – kalbėjo V. Chomičius.

Treneris iš Lietuvos akcentavo darbo su jaunais krepšininkais subtilybes.

„Išleisdamas jauną žaidėją nuo atsarginių suolelio turi nuo pat pradžių būti kantrus tam, kad sulauktum norimo efekto. Jeigu žaidėjas atiduoda visas jėgas, tiesiog „miršta“ ant aikštelės parketo, demonstruoja viską, ką moka, tada po kelių mėnesių jis taps geru krepšininku.

Jeigu jis treniruotėse tinginiaus, tada - degraduos ir bjauros komandos veidą. Tai (jauni) krepšininkai privalo suvokti. Jiems reikėtų galvoti ne apie uždarbį, o apie krepšinį, kovą, nepaisyti traumų, nes jie yra profesionalai“, – teigė V. Chomičius.

Pasak V. Chomičiaus, ne visi jo auklėtiniai Kazanėje supranta tokius akivaizdžius krepšinio dalykus.

„Deja, ne visi mūsų žaidėjai supranta tokius akivaizdžius dalykus, kartais sau leisdami žaisti taip, ką būtų galima pavadinti „antikrepšiniu“. Jei ne tai, „Uniks“ klubas dabar būtų tapęs Rusijos čempionu.

Tačiau dėl visų pralaimėjimų kaltas tik vienas žmogus – vyriausiasis treneris. Tai aš puikiai suprantu“, – leidiniui „Vremia i Dengi“ sakė V. Chomičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją