Kadangi į finalą pateks komanda pusfinalyje nugalėjusi du kartus, gali būti, kad intriguojančios penktadienio rungtynės „Siemens“ arenoje bus paskutinės dviejų krepšinio grandų rungtynės žaidžiamos sostinėje šį sezoną.

„Net 15 metų iš eilės su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais susitikdavome LKL finale. Šiemet situacija susiklostė kiek kitaip ir mūsų pasimatymas įvyks anksčiau – jau pusfinalyje. Manau, kad dėl tokios abiems klubams kiek netikėtos situacijos, penktadienį vyksianti kova bus dar labiau intriguojanti ir aršesnė. Abi komandos žūtbūt sieks pergalės.

Vilniaus ir Kauno klubų susitikimai visuomet sulaukia didžiulio šalies krepšinio sirgalių dėmesio ir palaikymo, jų rungtynes visuomet stebi pilna arena žmonių. Tikimės ir šiemet nenuvilti savo žiūrovų bei padovanoti jiems gražų, azartišką penktadienio vakarą. Komanda kovai yra pasiruošusi maksimaliai“, – sakė sostinės krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ direktorius Martynas Purlys.

Antras klubų mačas bus žaidžiamas Kauno „Žalgirio“ arenoje. Kadangi namų aikštės pranašumas priklauso reguliarųjį sezoną laimėjusiems vilniečiams, tai jei po šio mačo kiekvienos komandos sąskaitoje bus po vieną pergalę ir dėl to prireiks trečiojo susitikimo, šis bus vėl žaidžiamas sostinėje. Jis planuojamas gegužės 14 d.

Kauniečiai kelialapį į pusfinalio rungtynes užsitikrino 2:0 įveikę Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o vilniečiai – tokiu pačiu rezultatu laimėję prieš Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus.

Bilietus į Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ mačą „Siemens“ arenoje platina „Tiketa“. Krepšinio mėgėjai bilietus kviečiami įsigyti iš anksto, nes rungtynių dieną bilietai brangs.

V. Masalskis: vidinis balsas sako, kad gali laimėti „Žalgiris“

Išskyrus „Žalgirį“, visos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos reguliariajame sezone išsidalino tas vietas, kurių buvo vertos. Vieni savo tikslų neįgyvendino, nes jiems pritrūko vieno taško („Lietkabelis“), kitiems pasiekti užsibrėžtų tikslų sutrukdė finansinės bėdos („Nevėžis“), tretiems pritrūko dar kažko („LSU-Atletas“).

Dabar turime tai, ką turime“, – pokalbį „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ pradėjo buvęs Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius bei šį sezoną Utenos „Juventus“ klube vyriausiojo trenerio pareigose pradėjęs Vitoldas Masalskis, kuris mano, kad LKL pusfinalyje tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ didesnė įtampa slėgs vilniečius.

„Aišku, niekas nesitikėjo, kad „Žalgiris“ bus ketvirtas, todėl nebuvo galima to suplanuoti. Bet pagal dabartinę situaciją tikrai yra realus atsitiktinumo veiksnys, o komandoms pademonstruoti visus savo sugebėjimus, serijoje iki dviejų pergalių, gali būti sudėtinga.

Antras dalykas tas, kad abi ekipas slėgs toks psichologinis niuansas. Jos puikiai žinos, kad laimėjusios pusfinalyje, galės lengviau tapti lygos čempionais.

Anksčiau būdavo taip, kad kyli laiptelis po laiptelio ir tik viršuje atsiranda didžiausia įtampa. Šiemet finalas gal bus mažiau intriguojantis, nenuvertinant nei „Neptūno, nei Prienų, nei „Šiaulių“, nei galbūt „Juventus“.

Dabartinėje situacijoje didesnė įtampa labiau turėtų slėgti „Lietuvos rytą“, o ne „Žalgirį“. Vidinis mano balsas sako, kad „Žalgiris“ šią seriją gali laimėti, nepaisant to, kad neturi svarbaus kozirio – aikštės pranašumo.

Tačiau.. „Žalgiris“ tiek daug šiemet praradęs, turi kažką gauti. Komanda vis tiek susimobilizuos, susikaups ir žengs žingsnį, kad sezonas nebūtų nulinis. Po nesėkmės LKF taurės turnyre bei ne itin sėkmingo žaidimo Eurolygoje, nelaimėti LKL – būtų tikras fiasko“, – kalbėjo V. Masalskis.

Dar iki grandų dvikovos, bus sužaistos ir abejos ketvirtfinalio rungtynės: šiandien Šiauliuose aikštės šeimininkai priims „Neptūną“, o rytoj Utenoje – „Juventus“ susitiks su Prienų „TonyBet“.

„Šiose dvikovose ypatingą svarbą turi aikštės pranašumas. Šioms visoms keturioms komandoms tai yra labai svarbu, todėl manau, kad intriga abiejuose ketvirtfinaliuose dar gali būti.

„Juventus“ ekipa pirmose rungtynėse sudegė. Jų pasiruošimo lygmuo atkrintamosioms rungtynėms, lyginant su Prienais, kurie daug metų iš eilės žaidžia tokiuose etapuose, yra gerokai žemesnis. Komandai prieš sezoną buvo iškeltas uždavinys – šešta vieta, tačiau manau, kad ir už patekimą į atkrintamąsias varžybas – jų niekas nenubaus.

Kalbant apie rytojaus rungtynes, namuose „Juventus“ yra kita komanda, o Prienai be jiems svarbaus žaidėjo Gintaro Kadžiulio, ypač išvykoje, nėra tokie galingi, tad kaip baigsis šios rungtynės – didelis klaustukas“, – „Žinių radijui“ kalbėjo krepšinio specialistas.