„Mačiau, kaip LKL kūrėsi, mačiau, kaip augo ir galiu drąsiai pasakyti, kad tokios intrigos, kaip šį sezoną, dar nebuvo niekada. Dėl to labai džiaugiuosi. Pagaliau atėjo laikas, kai Lietuvos krepšinio lyga gali aukštai iškelti galvą, o komandoms palinkėti, kad nuo kito sezono jos žaistų tik nacionalinėse pirmenybėse ir Europos turnyruose. Jei mūsų grandai reguliariajame sezone žaistų po keturis kartus, tai padėtų pritraukti ir daugiau žiūrovų, ir pačios pirmenybės taptų dar įdomesnės.

– Kalbant apie „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ takoskyrą, nejaugi tarp šių komandų yra toks didelis skirtumas, kokį rodo turnyro lentelė?, – „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ paklausė V.Mačiulio.

– Mano akimis žiūrint, „Žalgirio“ žaidėjai yra arba veteranai, arba labai jauni žaidėjai, o „Lietuvos ryto“ ekipa labiau subalansuota, komandos sudėtis yra gerokai stipresnė. Todėl, žiūrint iš šios dienos pozicijų, „Lietuvos rytas“ šiais metais pelnytai iškovos LKL aukso žiedus, o „Žalgiris“ turės labai pasistengti, kad liktų bent antras.

– Kas, jūsų nuomone, galėtų pakišti „Žalgiriui“ pirmą kartą istorijoje nepatekti į finalą? Kuri komanda iš vadinamojo antrojo krepšelio jums labiausiai patinka?

– Tiek „Neptūnas“, tiek Prienai, tiek „Šiauliai“, tiek „Pieno žvaigždės“ demonstruoja labai gerą krepšinį. Anksčiau būdavo taip, kad jei „Žalgiris“ atvykdavo pas bet kurią iš šių ekipų, tai visi būdavo pridėję į kelnes. Dabar to nebėra. Visi žaidžia drąsiai, dėl to ir laimi. Gaila Kėdainių ekipos, kuri sezoną pradėjo puikios sudėties, tačiau dėl finansinių problemų buvo priversta atsisveikinti su keliais žaidėjais.

Grįžtant prie klausimo, tai į jį tikrai sunku atsakyti. Pavyzdžiui, nežinai, ką dar sugalvos prieniškiai. Tarkim, pasikvies dar vieną gerą žaidėją. Jei taip atsitiktų, tada jie būtų labai rimti varžovai bet kam.

Manau, kad Prienų klubas ir „Neptūnas“ yra rimčiausi pretendentai. Bet vėlgi, nežinau, kokios formos „Pieno žvaigždės“ bus sezono pabaigoje.

– Pagal dabartinę situaciją, į atkrintamąsias varžybas nepatektų „Dzūkija“, „Lietkabelis“ ir „LSU-Atletas“. Kaip manot, ar tokia situacija išliks ir pasibaigus sezonui?

– Žiūrėjau kelerias rungtynes, kai Mindaugas Lukošius pradėjo vadovauti „Dzūkijai“. Man patiko ir jų kovingumas, ir taktinis žaidimo braižas, tačiau dabar komandai kažkas nutiko. Tikriausiai, kad šios komandos ir liks už atkrintamųjų varžybų borto – „Dzūkija“ liks devinta, „Lietkabelis“ – dešimtas, „LSU-Atletas“ – vienuoliktas.

„Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ kiekvieną darbo dieną 11.50 val.