„Pirmiausia norėjau pasveikinti žaidėjus. Kiekvienose rungtynėse yra svarbu žaisti taip, kaip nori, kaip joms rengiesi. Šiandien tai ir pavyko. Be to, žaidėjai buvo labai susikaupę. Manau, jog pagrindinis dalykas, lėmęs, kodėl pavyko įveikti „Lietuvos rytą“ ir laimėti turnyrą buvo tai, kad laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Vilniečių prekinė linija yra labai stipri, bet mums pavyko būti geresniems“, – po turnyro kalbėjo „Neptūno“' vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jis apgailestavo dėl to, kad pirmosiose rungtynėse, kuriose klaipėdiečiai žaidė su Saratovo „Avtodor“ komanda, traumą patyrė Jimmis Baronas. Jis susitrenkė klubą ir vis dar sunkiai vaikšto. Rungtynėse su Krasnojarsko „Jenisej“ čiurnos traumą patyrė Arvydas Šikšnius.

„Kiekvienos rungtynės mums kainavo po žaidėją. Aišku, kad smagu, kad nors žaidėjų rotacija ir buvo mažesnė, pergalę iškovojome, tačiau šis turnyras baigėsi ir prasideda Lietuvos čempionatas, kur reikės būti daug geresnės formos“, – teigė D. Adomaitis.

Dar du arba penkis mėnesius komandai negalės padėti Arnas Butkevičius, kuriam atsinaujino pavasarį patirta kojos trauma.

Paklaustas, kaip „Neptūnas“ pasiruošęs Lietuvos krepšinio lygos čempionatui, kuris prasidės jau trečiadienį, strategas tikino, jog pasirengimo laiką komanda išnaudojo maksimaliai produktyviai.

„Žaidėme nemažai draugiškų rungtynių su skirtingo tipo komandomis, pamatėme daug savo minusų, kuriuos dabar stengiamės treniruotėse ištaisyti. Faktas tas, kad nesame pasirengę 100 proc. Manau, nė viena komanda nepasakytų, kad yra pasirengusi 100 proc. Tačiau tiek, kiek šiai dienai esame pasiruošę, esu patenkintas. Žinome, kad šiai dienai nesame komanda, kuri yra optimaliausios formos, jos vis ieškome. Man labai patinka komandos darbas, atsidavimas. Mūsų stiprybė yra žaidėjų charakteris, noras laimėti. Visi yra labai ambicingi, nori įrodyti, ką sugeba“, – tvirtino D. Adomaitis.

Antrąją vietą V. Garasto taurės turnyre iškovojusio Vilnius „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas atsisakė dalyvauti spaudos konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)