Paskutinį kartą lietuviai akistaton stojo 2016 metų kovo 25 dieną Hjustone vykusiose rungtynėse. J. Valančiūnas su „Raptors“ svečiuose 109:112 buvo priverstas nusileisti D. Motiejūnui, kuris tuomet gynė „Rockets“ klubo garbę.

Šioje dvikovoje Jonas per 30 minučių pelnė 16 taškų, atkovojo 18 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo 1 metimą ir 6 sykius prasižengė. Dvigubai mažiau laiko aikštėje gavęs Donatas nugalėtojams surinko 11 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Po rungtynių abu lietuviai pasveikino Lietuvą su šv. Velykomis, D-Mo „Twitter“ paskyroje pagyrė savo įspūdingai pasirodžiusį tautietį ir pasidžiaugė, kad jį vistiek įveikė.

Prieš tai abu buvo susitikę Toronte kovo 7 dieną. Šią dvikovą stebėjo ir tuomet dar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio pareigas ėjęs Jonas Kazlauskas ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Po rungtynių su abiem lietuviais pakalbėjęs strategas vylėsi, kad pamatys Donatą rinktinėje ir Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Kaunietis į tai atsakė taip: „Viso šio proceso aš nekontroliuoju (nugaros traumos padarinių - DELFI). Pamatysime, kaip viskas klostysis, nes išgyventi teko labai daug. Iš tikrųjų niekas nežino, kaip viskas bus ateityje“, – teigė krepšininkas.

Jonas Kazlauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas ir Mindaugas Špokas

Nuo to laiko D. Motiejūnas praėjo tikrą pragarą, kol galiausiai, įpusėjus jau šiam sezonui, atsidūrė Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipoje. Abiejų lietuvių komandų situacija šiuo metu skirtinga.

„Pelicans“ NBA Vakarų konferencijoje užima 11-ą vietą su 19 pergalių ir 29 pralaimėjimais ir kovoja dėl galimybės žaisti atkrintamosiose varžybose, o „Raptors“ Rytų konferencijoje rikiuojasi trečias su 29 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų.

J. Valančiūnas iš peties darbuojasi starto penkete Toronto komandoje ir rezultatyvumu nusileidžia tik ekipos žvaigždėms DeMarui DeRozanui ir Kyle'ui Lowry, o D. Motiejūnas sužaidė vos 11 rungtynių ir dar mėgina surasti savo ritmą.

Šį sezoną JV jau sužaidė 46 rungtynes. Jis aikštėje per 27 minutes vidutiniškai pelno 11,8 taško, atkovoja 10,1 kamuolio. D. Motiejūnas per 11 rungtynių žaidė vidutiniškai po 15,5 minutės, rinko po 6,3 taško, atkovojo 3,3 kamuolio ir atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Iš viso abu lietuviai vienas prieš kitą NBA aikštėje yra stoję penkis kartus. Keturiskart triumfavo D. Motiejūnas, o vienintelį kartą – 2014 metų balandžio 2-ą dieną pergalę Toronte iškovojo J. Valančiūnas.

Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas

Tarpusavio akistatose J. Valančiūno statistikos rodikliai kiek aukštesni. Jis vidutiniškai per 29 min. pelnė po 13,2 taško ir atkovojo 9,2 kamuolio. D-Mo vidutiniškai per 18 min. rinko po 8 taškus ir atkovojo 4,8 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)