„Viską sprendžia miesto vadovai. Jie taip nusprendė, o mums tik belieka pakelti rankas ir sutikti su bet kokiu sprendimu“, - apmaudo neslėpė „Utenos“ klubo direktorius Rolandas Jarutis.

Pasak LMKL vadovės Audros Ginelevičienės, didžiausią Utenos miesto skirtą paramos sportui dalį „suvalgo“ futbolas ir vyrų krepšinis.

Šį mėnesį Utenos miesto vadovai palaimino naują projektą Utenos „Juventus“ dublerių komandą, kuri varžysis Regionų krepšinio lygoje (RKL). Ekipoje, kuri vadinsis „Juventus-DSC“, rungtyniaus perspektyviausi Utenos miesto jauni krepšininkai ir ilgalaikes sutartis pasirašę du jaunuoliai iš Nigerijos.

„Vadinasi, miesto valdžia moterų komandą „Utena“ iškeitė į naują vyrų ekipą“, - teigė A. Ginelevičienė.

„Utenos“ klubas buvo įkurtas 2013-ų rudenį. Tąsyk LMKL čempionate uteniškės liko šeštos. Tačiau jau kitame sezone jos atliko neįtikėtiną šuolį ir užsidėjo stipriausios LMKL komandos karūną.

„Utenos“ klubą keičia Ukmergės komanda

2016-2017 metų sezono išvakarėse „Utenos“ klubą keičia Ukmergės MKK komanda, kur iki šiol varžėsi antrose pagal pajėgumą pirmenybėse.

Toks sprendimas priimtas po LMKL vadovės A. Ginelevičienės, Ukmergės klubo direktorės Rimos Boškevičienės ir rajono mero Rolando Janicko susitikimo.

Dešimt metų gyvuojantis Ukmergės klubas gavo progą vystyti krepšinį aukščiausiu lygiu. Šia iniciatyva džiaugiasi ir ją labai palaiko ir miesto meras.

Ukmergė yra užauginusi ir garsias šalies krepšininkes Rimą Valentienę, Vitą Kuktienę ir Rimą Petronytę-Bražėnienę, kuri 1997 metais su Lietuvos rinktine tapo Europos čempione.

Pirmadienį vyko LMKL valdybos posėdis, kurio metu vienbalsiai Ukmergės ekipa buvo priimta į lygą.

Ukmergės klubas praėjusį sezoną „Akvilės“ lygos pusfinalyje po dramatiškos kovos (53:54) nusileido būsimoms čempionėms, bet laimėjo mažąjį finalą ir pasidabino bronzos medaliais.

LMKL debiutantės žais Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje, kuri taps miestelėnų susibūrimo vieta.

MKK toliau treniruos Gytautas Kievinas, o ekipos sudėtis paaiškės per artimiausias savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)