Kazanės komandos žaidimas šiame Eurolygos turnyre – banguotas. Po keturių pralaimėjimų iš eilės sekė dvi pergalės (įveikta ir favoritė Stambulo „Fenerbahce“), o antradienio vakarą vėl buvo patirta nesėkmė – didžiausiame Turkijos mieste 99:104 nusileista „Anadolu Efes“.

Didžiausias „Uniks“ vadovų galvos skausmas – įžaidėjo pozicija. Sezono pradžioje traumą patyrė Antonas Ponkrašovas ir šiuo metu milžiniškas krūvis krenta ant ispano Quino Colomo pečių.

Neseniai „Uniks“ vadovai jau buvo susitarę su amerikiečiu Lorenzo Brownu, tačiau gynėjas klubo nariu taip ir netapo dėl sveikatos problemų.

J. Bogačiovas tvirtina, kad artimiausiu metu komanda įsigis naują įžaidėją.

„Mes turime keturis kandidatus. Lietuvį, latvį ir du amerikiečius. Mes bandome padaryti tinkamą pasirinkimą. Amerikiečiai itin brangūs, jiems reikia rasti papildomų finansinių išteklių. Šitai reikia išspręsti kuo greičiau. Mūsų lyderiams labai reikalingas poilsis“, – trečiadienį Rusijos žiniasklaidai sakė J. Bogačiovas.

Rusas konkrečių kandidatų pavardžių neįvardijo, tačiau gali būti, kad „Uniks“ akys krypsta į pastaruoju metu Milano „Emporio Armani“ sistemose sunkiai pritampantį Mantą Kalnietį, kuris jau anksčiau yra žaidęs Rusijoje (Krasnodaro „Lokomotiv“) ir pažįsta šios šalies krepšinio specifiką.

Anot „Uniks“ prezidento, Eurolygos grafikas yra toks įtemptas, kad žaidėjai jau dabar jaučia didelį nuoavargį. Penktadienį Kazanės ekipos namie laukia akistata su Tel Avivo „Maccabi“.

Ypač didelis krūvis ekipoje tenka 33-ejų amerikiečiui, atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniaujančiam Keithui Langfordui, kuris vidutiniškai ant parketo praleidžia po 35 min. ir pelno po 24,6 taško.

„Rungtynės penktadienį, o komanda dar nesugrįžo į Kazanę. Todėl bus sunku. „Maccabi“ šiuo metu ant bagos, o mus kamuoja senos bėdos. Keithas Langfordas Stambule žaidė 36 minutes, ir kad pilnai atgautų jėgas, jam reikia 2-3 dienų. Deja, jam ir vėl teks žaisti daug. Pakeisti jo nėra kam, o jėgos taip pat nėra begalinės“, – trečiadienio vidurdienį kalbėjo J. Bogačiovas.

Rusas taip pat pasiskundė, kad dvikovoje su „Maccabi“ teisėjai šiek tiek skriaudė jo komandą.

„Arbitrai buvo mums griežtoki, šeimininkai metė itin daug baudų. Mes silpnai žaidėme ir gynyboje, todėl turkams leidome pelnyti per 100 taškų“, – konstatavo jis.

Primename, kad dėl teisėjavimo po rungtynių su „Maccabi“ Kaune skundėsi ir Šarūnas Jasikevičius. Ir kauniečių situacija buvo kur kas liūdnesnė. Tąsyk žalgiriečiai pralaimėjo 74:87 ir metė vos 2 baudas (varžovai – 23). „Uniks“ savo ruožtu Tel Avive metė 17 baudų, o „Maccabi“ – 24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)