“Pasveikino su pergale”, - juokėsi R.Javtokas, kai “Kauno diena” paklausė, ką jam tokią iškilmingą ir jaudinančią akimirką kalbėjo Ž.Obradovičius, neradęs galimybės jo nors trumpam išleisti į aikštę finalo mače su Maskvos CSKA (Rusija).

Kalbėjo apie permainas

27 metų 210 cm ūgio R.Javtokas šį sezoną pratinosi prie atsarginio žaidėjo vaidmens. Eurolygoje, neskaičiuojant finalo ketverto turnyro, jis vidutiniškai žaidė po 10 minučių. Bet Eurolygos pusfinalyje su Vitorijos “Tau Ceramica” (Ispanija) jis aikštėje praleido tik tris minutes, o finale nežaidė visai.

Tačiau Ž.Obradovičiaus parodytas dėmesys lietuviui jaudinančią triumfo akimirką parodė, kad R.Javtokas nėra tuščia vieta “Panathinaikos” klube. “Kauno dienos” šaltinių teigimu, serbas iškart po finalo atsiprašė Roberto, kad neišleido nė akimirkai finalo dvikovoje į aikštę ir pasakė, kad jo vadovaujamoje komandoje lietuvis dar žais daug ir ilgai.

“Per triukšmą ne viską girdėjau, ką man treneris tada sakė, bet nemanau, kad jis atsiprašinėjo - juk nebuvo už ką atsiprašyti. Normalu, kad vieni žaidžia, kiti sėdi ant suolo. Finale labai gerai kovojo abu mūsų priekinės linijos žaidėjai Dejanas Tomaševičius ir Mike'as Batiste'as, todėl mano pagalbos ir nereikėjo. Tačiau tikrai treneris sveikino su pergale ir minėjo, kad kitais metais bus kitaip”, - kalbėjo R.Javtokas.

Serbo sprendimais neabejoja

R.Javtokas, nors ir nežaidė finalo mačo su CSKA, o visą sezoną varžybose tenkinosi tik epizodiniais vaidmenimis, dėl to nejaučia didelės nuoskaudos. Niekada geranoriškumo kitų atžvilgiu nestokojęs žaidėjas mano, kad tapęs legionieriumi ne jis vienas atsidūrė tokioje situacijoje, kuri jau kitais metais gali visiškai pasikeisti.

“Pirmąjį sezoną “Panathinaikos” komandoje daugiau ant suolo sėdėjo nei žaidė ir M.Batiste'as, - R.Javtokui nereikėjo toli ieškoti pavyzdžių. - O aš treniruojuosi ir kantriai laukiu savo valandos. Dirbu labai daug ir stengiuosi įrodyti, kad galiu žaisti. Kada ateis mano laikas, nuspręs treneris. Jis viską supranta. Kai reikia, mane pagiria, jeigu būna už ką - apšaukia. Tačiau Ž. Obradovičius, mano akimis, yra aukščiausiojo lygio strategas, vienas geriausių Europos specialistų. Man labai patinka su juo dirbti. Niekada netenka abejoti dėl šio trenerio priimamų sprendimų.”

Apie ateitį kalbės po sezono

“Atėnuose jaučiuosi laimingas, kalbėdamas apie man sudarytas idealias sąlygas treniruotis ir gyventi. Man čia viskas patinka - ir klubas, ir miestas, jau nekalbant apie tai, kad atstovauju tokiai stipriai komandai. Bet dar vieną sezoną sėdėti ant atsarginių suolo nesutikčiau nė už ką”, - atvirai sakė R.Javtokas.

Aukštaūgis turi dar 2007-2008 metais galiosiantį garantuotą kontraktą su “Panathinaikos”, bet ar liks jame, spręs po sezono.

“Mano ateitis šioje komandoje priklausys nuo to, koks vaidmuo man bus skiriamas. Po sezono kalbėsiu su Ž.Obradovičiumi ir bandysiu išsiaiškinti, ar jo planuose yra vietos man. Jeigu nieko nesiūlys, turiu galvoje žaidimo laiką, tuomet tikrai ieškosiu kitos komandos. Nemanau, kad tuomet “Panathinaikos” mane stengtųsi išlaikyti - tokie klubai per nenorą žaidėjų nelaiko”, - ramiai apie ateitį kalbėjo R.Javtokas.

Vis dėlto teigiamų poslinkių lietuvio naudai po šio sezono gali atsirasti. Kalbama, kad “Panathinaikos” neliks D.Tomaševičiaus, kurio sutartis baigiasi, o M.Batiste'as atsidurs CSKA klube, kuris jam siūlo trejų metų 7 mln. eurų kontraktą. Tuomet R.Javtoko galimybės pasireikšti gali gerokai padidėti.

“Gandų girdėjau visokių, bet jie dažnai būna toli nuo tikrovės”, - nesigilino į sklandančias žaidėjų turgaus naujienas R.Javtokas.

Žais Europos čempionate

Tačiau jeigu Robertas ir nuspręstų palikti Eurolygos čempionų klubą, be darbo jis neliktų - jau dabar šiuo vidurio puolėju domisi ne vienas žinomas Europos klubas. R.Javtokas naujiesiems darbdaviams pirmiausia keltų sąlygą, kad jų komanda žaistų Eurolygoje.

Iki naujojo sezono R.Javtokui su “Panathinaikos” dar reikia ne tik pergalingai užbaigti Graikijos čempionatą, bet ir sėkmingai sužaisti Europos vyrų krepšinio turnyre. Lietuvos rinktinei vidurio puolėjas niekada nesakė “ne” ir šiemet taip pat žada jai padėti Europos pirmenybėse, kuriose bus kovojama dėl olimpinių kelialapių.