Ar jau galima daryti tam tikras išvadas apie komandų pajėgumą? Ar tarp pirmaujančiųjų dar gali įsipainioti šiuo metu lentelės viduryje esančios ekipos?

Kaip vertina savo komandos žaidimą trečiame čempionato rate? Pasibaigus trijų ratų kovoms, apie tai mintimis dalijosi Klaipėdos „Lemminkainen“, „Utenos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ LMKL komandų treneriai.

„Lemminkainen“ vyriausiasis treneris Dalius Ubartas trečio rato rezultatus vertina gerai, nors jo ekipa ir pralaimėjo namuose savo pagrindinėms konkurentėms Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšininkėms.

„Tačiau patyrėme tik du pralaimėjimus – mažiausiai iš visų žaistų ratų. Tai yra teigiamas rezultatas“, - tvirtina „Lemminkainen“ treneris.

Jo manymu, pasibaigus reguliariam čempionatui pirmame ketverte liks visos šiuo metu jame esančios komandos.

„Aiški ir pirma vieta, bet kitos trys komandos vietomis dar gali keistis“, - prognozavo D. Ubartas. - Žemiau pirmo ketverto esantys klubai, manau, siurprizų gali pateikti atkrintamose varžybose. Ketvirtą ratą prognozuoju labai atkaklų tiek pirmame ketverte, tiek tarp žemiau esančių komandų. Mūsų komandos tikslas – užimti antrą vietą reguliariame sezone. Bus sunku, bet tikiu savo žaidėjomis“.

„Utenos“ vyriausioji trenerė Sinilga Bartaševičiūtė apgailestavo, kad trečias ratas jos komandai nepavykęs, nes pralaimėjo tokių rungtynių, kurias turėjome laimėti. Tačiau, trenerės teigimu, ir kamuolys apvalus, ir moterų krepšinis nenuspėjamas – čia negali nieko numatyti. Be to, „Utenos“ neaplenkė traumos – kol kas negali ekipai padėti pagrindinė įžaidėja Eglė Žygelytė, o komandos lyderę, vidurio puolėją Jurgą Budrytę ekipa jau prarado iki sezono pabaigos.

„Labai gaila, tačiau į žaidimą sunkiai įsijungia atsarginės krepšininkės, tuo ir galima paaiškinti pralaimėjimus rungtynėse, kurias, regis, turėjome laimėti“, - atviravo S. Bartaševičiūtė. - Komandų pajėgumas jau pradeda šiek tiek skirtis, tačiau su visomis komandomis galima ir reikia kautis.

Šį sezoną nėra tokių komandų, su kuriomis žaidžiant rezultatas aiškus iš anksto. O ketvirtame rate dar gali daug kas pasikeisti. Niekas nenori likti už „borto“, visoms komandoms svarbu kuo daugiau laimėti, nes nuo to priklausys vieta turnyro lentelėje vieta ir galimybė turėti namų aikštės pranašumą atkrintamose varžybose. Šiemet sezonas nenuspėjamas, tad žiūrovai dar turėti sulaukti netikėtumų. Esu tikra, kad ketvirtas ratas bus intriguojantis“.

„Sūduva“ trečiame rate priešinosi visoms komandoms, tačiau iškovojo tik vieną pergalę, tačiau įspūdingą – svečiuose prieš „Uteną“, kai ekipa tarsi išliejo visą susikaupusį pyktį. Komandos vyriausioji trenerė Elvyra Šablinskienė savo auklėtinių žaidimą trečiajame rate vertina patenkinamai.

„Turėjome problemų - kamavo ligos, traumos persekiojo mūsų pagrindines žaidėjas. Tad buvo rungtynių, kai pergalės mums išslysdavo iš rankų paskutiniame ketvirtyje“.

„Sūduvos“ strategė mano, kad dėl aukščiausiųjų vietų kovos Kauno „VIČI-Aistės“ ir Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“, tarp jų dar gali įsiterpti „Lemminkainen“ ekipa. Lentelės viduryje esančios komandos taip pat turėtų sužaisti daug įdomių rungtynių, o kaip jos išsidėstys prieš atkrintamąsias varžybas, kol kas niekas negali atspėti, mano E. Šablinskienė.

„Manau, kad visų komandų, tuo pačiu – ir žiūrovų, laukia įdomus, kovingas ketvirtas ratas“, - teigė „Sūduvos“ trenerė.

Ketvirtas LMKL čempionato ratas prasideda penktadienį. „Lemminkainen“ namuose žais labai svarbias rungtynes su Kauno rajono „Sirenomis“ (17 val.), „Utena“ priims „Kibirkštį-Tichę-IKI“ (18 val.), o Kauno „LKKA-Aistės“ kausis su Šiaulių „Rūta“ (18.30 val.).