„Visada svajojau žaisti Prancūzijoje. Niekada nemaniau, kad taip ir nutiks. Ačiū lokautui, nes dabar galėsiu žaisti Prancūzijoje. Taigi, man didžiulė garbė per lokautą atstovauti „Asvel“ ekipai. Mane labiausiai motyvuoja galimybė žaisti savo gerbėjams, savo šeimai. Man svarbu, kad jie matytų mane žaidžiantį būtent Prancūzijoje“, - teigė T. Parkeris.

Prancūzijos krepšinio rinktinės lyderis, kuriam priklauso dalis „Asvel“ klubo akcijų, klube žais už mažiau nei 2 tūkst. dolerių (5,17 tūkst. Lt) mėnesinį atlygį. Tai yra menka suma palyginus su 50 mln. JAV dolerių (129 mln. Lt) kontraktu, kurį 2010 metais gynėjas pasirašė su „Spurs“ klubu.

„Norėjau žaisti Prancūzijoje ir man tai tikrai nebuvo svarbiausia pinigai. Jeigu rūpėtų pinigai, būčiau vykęs į Kiniją ar Barseloną. Tačiau man svarbiausia Prancūzijai atiduoti viską, ką ši šalis man suteikė. Čia įgijau išsilavinimą, todėl sugrįžau į Prancūziją ne dėl pinigų“, - tikino T. Parkeris

„Asvel“ klubo prezidentas Gillesas Morettonas teigia, jog T. Parkerio sugrįžimas bus naudingas ne tik klubui, bet ir visam Prancūzijos krepšiniui. Kol neaišku, kada prasidės naujasis NBA sezonas. Keli žaidėjai jau pasirašė kontraktus su Europos ir Kinijos klubais, kur žais, kol nebus paskelbta apie lokauto pabaigą.