„Teoriškai „Top-16“ etape mūsų grupė silpnesnė už pirmojo etapo priešininkus, kur mes žaidėme „mirtininkų“ grupėje, bet įveikėme Madrido „Real“ ir Maskvos srities „Chimki“ klubus, kurie yra pajėgesni už „Žalgirį“, – samprotavo Gdynės ekipos strategas.

T. Pačėsas gerbia „Žalgirio“ gilias krepšinio tradicijas ir komandos pajėgumą.

„Perdėtas optimizmas mums gali būti pražūtingas. Ketvirtadienio varžovas yra toks pat grėsmingas, kaip ir kiti. „Žalgiryje“ atsirado naujų žaidėjų, o tokios permainos keičia komandų žaidimo braižą. O kokios (...) „Žalgirio“ tradicijos! Tačiau mes niekam neapsiduosime“, - teigė lietuvis.

T. Pačėsas sutinka, kad bus sunku kažkuo ypatingai nustebinti priešininkus iš Kauno.

„Sunku ką nors nuslėpti. Aš žinau apie „Žalgirį“ tiek pat daug, kiek jie žino apie mus. Puikiai pažįstu trenerį Ramūną Butautą ir jo krepšininkus. Seku įvykius Kaune. Lietuvoje mąstoma taip pat: tai yra lengviausia grupė ir yra proga patekti į ketvirtfinalį.

Suvokiu, kad įveikti „Žalgirį“ nebus paprasta. Kauniečiai VTB Vieningosios lygos finalo ketverte neseniai nugalėjo „Chimki“ ekipą ir užėmė trečią vietą po CSKA ir Kazanės „Uniks“. „Žalgiryje“ yra du naujokai - slovėnų įžaidėjas Aleksandras Čapinas ir kroatų „centras“ Mario Delašas. Pastarieji „Žalgirio“ rezultatai rodo, kad komanda yra teisingame kelyje“, – kalbėjo T. Pačėsas.

Visi „Asseco Prokom“ klubo krepšininkai prieš mūšį su „Žalgiriu“ yra sveiki.

„Su vidurio puolėju Ratko Varda iki sausio 31 d. turėjusią galioti sutartį patęsėme iki sezono pabaigos. Jis pritapo mūsų komandoje. Svarbiausia, kad prieš dvikovą su „Žalgiriu“ mūsų žaidėjų nekamuoja traumos ir visi yra sveiki. Pailsėti vienoje treniruotėje leidau tik Adamui Lapetai“, – informavo T. Pačėsas.

A.Lapeta: „Žalgirį“ privalome įveikti

Tuo tarpu „Asseco Prokom“ klubo 23-ejų metų 217 cm ūgio vidurio puolėjas A. Lapeta drąsiai žada įveiki kauniečius.

„Żalgirį“ privalome įveikti. Jeigu pavyks išlaikyti tokią sportinę formą, turime galimybę patekti ir į trečią Eurolygos etapą. Suprantu, kad žalgiriečiai galvoja tą patį. Mūsų grupėje lygiaverčiai varžovai, todėl visi gali svajoti apie pergales. Viskas yra mūsų pačių rankose ir kojose“, – A. Lapetos žodžius cituoja dienraštis „Dziennik“.

„Jei Gdynės klubas nori pirmą kartą istorijoje patekti tarp aštuonių pajėgiausių Eurolygos komandų, privalo laimėti abejas rungtynes su „Žalgiriu“ ir laukti kitų varžovų – Malagos „Unicaja“ ekipos ir CSKA – kluptelėjimų“, – prognozuoja svetainė Sport.pl

„Dabartinis „Žalgirio“ trenerio asistentas yra buvęs „Prokom Trefl“ krepšininkas Darius Maskoliūnas, kuris Lenkijos klube praleido šešis sezonus bei rungtyniavo kartu su T. Pačėsu“, – primena lenkų sporto žiniasklaida.

Prieš metus „Prokom“ ir „Žalgiris“ žaidė vienoje Eurolygos turnyro pirmojo etapo grupėje. Tąkart Gdynėje pergalę šventė T. Pačėso auklėtiniai 65:60, o Kaune „Žalgiris“ pasiekė revanšą - 79:68.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją