Kas lemia tokius puikius pasirodymus?

„Šis laimėjimas man jau jubiliejinis – penktas, o iš eilės jį iškovoju jau antrą sezoną. Sunku pasakyti, kaip vis pavyksta perimti tiek kamuolių. Net atsiimdama prizą juokavau, kad turiu nestandartiškai ilgas rankas, kurios man ir padeda, o, galbūt, atsiduriu laiku ir vietoje“, – juokavo „Hoptrans-Sirenų“ kapitonė.

LMKL.lt kalbinta K. Balčiūnaitė papasakojo, kad krepšiniu domėtis pradėjo dar mokydamasi mokykloje gimtojoje Palangoje, tačiau sąlygų treniruotis ten nebuvo, todėl teko save išbandyti kitose sporto šakose.

„Krepšiniu domėjausi jau mokykloje, bet, deja, tuo metu Palangoje nebuvo mergaičių krepšinio komandos, todėl teko save išbandyti lengvojoje atletikoje. Galiu pasakyti, kad sekėsi tikrai gerai, bet kai pradėjau studijuoti tuometinėje Lietuvos kūno kultūros akademijoje, buvo suformuota studenčių merginų komanda ir nusprendžiau ten save išbandyti. Nuo tada ir pradėjau žaisti krepšinį bei mokytis krepšinio abėcėlės“, – prisiminė krepšininkė.

Nors palangiškė jau penkis kartus tapo daugiausiai kamuolių perėmusia krepšininke bei du kartus buvo apdovanota kaip daugiausiai kamuolių atkovojusi LMKL žaidėja, tačiau užsibrėžtų siekių K. Balčiūnaitė dar turi.

„Kol dar žaisiu krepšinį, labai norėčiau laimėti LMKL medalį. Žinoma, būtų smagu dar kartą atsiimti apdovanojimą už perimtus kamuolius“, – mintimis dalijosi 177 cm puolėja.

Profesionalios krepšininkės darbas nėra vienintelis K. Balčiūnaitei. Jau ne vienerius metus „Hoptrans-Sirenų“ žaidėja dirba kūno kultūros mokytoja Kauno „Saulės“ gimnazijoje. Šis darbas buvo viena iš priežasčių, kodėl krepšininkė neišmėgino legionierės duonos ir visą laiką rungtyniavo Lietuvoje.

„Kūno kultūros mokytojos darbą tikrai galiu drąsiai pavadinti savo svajonių darbu. Nenorėčiau tokio darbo, kuriame visą dieną tektų praleisti prie kompiuterio, o čia galiu sportuoti kartu su vaikais. Taip pat galiu pasidžiaugti puikiu ir nuoširdžiu kolektyvu, kuris visada padės, jei tik reikės“, – džiaugėsi pašnekovė.

Visur spėjanti krepšininkė veda krepšinio treniruotes ir vaikams, tačiau kol kas apie profesionalios trenerės karjerą K. Balčiūnaitė dar negalvoja.

„Kol kas apie profesionalios trenerės darbą dar negalvoju, o ateityje – pažiūrėsime, kaip bus. Kol kas džiaugiuosi būdama mokytoja“, – pasakojo Kauno ekipos žaidėja.

Nors didžiąją dalį K. Balčiūnaitės gyvenime užima krepšinis ir sportas, turėdama laisvo laiko iš pajūrio kilusi krepšininkė visada skuba grįžti į gimtus namus ir aplankyti artimuosius. Pasak krepšininkės, geriausiai ji atsipalaiduoja būtent Palangoje.

„Kai turiu laisvo laiko, visada važiuoju į Palangą aplankyti mamos, pas kurią galiu gerai pailsėti ir turiningai praleisti laiką“, – pomėgius atskleidė viena kovingiausiu LMKL žaidėjų.